fredag 6 april 2012

Spår, miljöträning och en resa tor till Övik

Förra helgen på söndagen så blev det lite hundträning iaf, äntligen! K och jag for till asfaltverket. Viltspår och miljöträning stod på agendan.

Nu blev det ju inget viltspår utan jag bestämde mig för ett människospår med en klöv i slutet. Spår och miljöträning för Walle och miljöträning för Yris.

Började med att lägga spåret, ca 400m med en massa olika vinklar, ett ganska så lätt spår för en spårtränad wheaten. Skulle bli spännande att se om han fixade det lika lätt som viltspåren. Medans spåret kallnade så miljötränade vi. Yris blir så himla lätt ivrig när vi kommer till den här mijön, hon vill vill vill JOBBA! Nu visade det sig att hon har inga som helst problem i miljön utan är lite för vidlyftig ibland. Gäller att se upp hur hon gör. Bäst att ha koppel och halsband på det yrvädret. Säga vad man vill men duktig är hon minsann.

Walle han är ju van att röra sig i den här miljön, lugn och metodisk. Duktiga Walle!

Spårdags då, liggetiden blev ca 1 timme. Spårade som en GUD gjorde han. Absolut bäst är han minsann! Men varför tar jag inte tag i detta då när jag har en sån jäkla duktig hund!

DSC04439

När onsdagen kom så drog jag, Gandalf och Yris til Övik till E. Hon skulle ju hämtas hem för ett välförtjänt påsklov. Vi stannade en natt innan vi drog hem till Hudiksvall! Får se när vi får tid med hundaktiviteter nästa gång.

DSC_0368

E är den absolut bästa person Yris vet!

DSC_0370

Gandalf och Yris trivs tillsammans och i Es lägenhet fanns det en mysig extrasäng att sova i :)

DSC_0377

Lika bra går det förstås att sova i Es säng.

DSC_0393

Så drog vi söderut då!

Så drog vi då hemåt. Måste säga att dessa 2 hundar märker man inte att man har med i bilen. Jobbhelg blir det i påsk. Sen lov en hel vecka! Så skönt.

Inga kommentarer: