fredag 13 april 2012

Kvällsaktiviteter

Igår fyllde hon 1 år det lilla trollet som heter Yris! Hon tackar för Grattisar hon fått (mest på FB då). Hon fick ett finfint tuggben som tog slut på typ 10 minuter, så nu är hon ren och fin i munnen igen!

Igår kväll så blev det lite aktiviteter för Loppan och Walle. Skogspromenad med lite uppletande och ett par sökövningar! Tog med mig några lösrullar när vi skulle gå på kvällspromenad i skogen. Gjorde en “ruta” och la ut ett par rullar i den.

Walle han jobbade snabbt och effektivt. Duktiga killen. Gör alltid sitt jobb! I alla lägen! Vilken jycke han är! Jag figgade för honom och E fick den äran att vara hundförare då. Lösrullle hade vi och det var också väldigt länge sen vi körde med det. Men som vanligt så fixar han allt hur galant som helst! Väl hemma på gatan fick han sig även en liten duvning i linförighet. Men vad väntar jag på? Ja  det kan man ju undra? Sätta igång och träna på allvar med den hunden borde jag väl göra! Han är ju bara så duktig!

Loppan fick även hon ett uppletande. Hon har knappt provat det tidigare. Men den tjejen är ett knippe arbetslust och energi hon med. Hittade sin rullar gjorde hon också. Lite finlir fattas det förstås vi avlämning och så. Men hon fattade ju vad hon skulle göra. Även hon fick en sökövning. Husse gömde sig och hon letade. Otroligt snabb och effektiv är den hunden. Kommer in med rullen finfint gör hon. Bra påvis av en sån orutinerad hund. Men man ser hela tiden som vi är i skogen att det är nåt annat som är hennes STORA intresse! Djuren som bor i skogen och jakten! Hon skulle blivit jakthund hon. Så den kombinationen med henne och Faxe kommer (om den nu blir nån gång…) att ge valpar som lämpar sig väldigt väl för jakt. Det är då ett som är säkert!

Det man också ser väldigt tydligt är att den hunden har en otrolig balans. Hon klättrar gärna på stockar och stenar när vi är i skogen. Kan ske borde jag anmäla till en kurs i agility? Ja vi får se! Det satsas i första hand på utställning med den damen nu! Vore väl sjutton om vi inte skulle kunna visa upp oss på en sån när hon numer t.o.m grejar veterinären på ett bra sätt!

Ha en bra helg!

Inga kommentarer: