fredag 2 mars 2012

Rullehund

Yris ska bli en rullehund hon med. Vet inte riktigt men tror inte en wheaten är riktigt gjord för att skallmarkera. Yris skäller ju nästan aldrig så hon skulle inte alls passa som skallmarkör.

DSC_0411

Eller passar hon bäst som pussmarkör :))) ?

Vi har iaf börjat med att träna in rullen. Började så att hon fick sätta sig framför mig. Tanken är ju att hon ska komma in med rullen och sätta sig framför mig, lämna rullen på kommando och sen komma in i fotposition på kommando.

Att sätta sig framför matte är ju ingen svårighet precis. Vi har ju inte tränat gripandet heller så det har vi liksom kört parallellt, gripa, släppa, gripa, hålla fast och släppa på kommando. Den lilla damen som är väldigt, läs otroligtväldigtmycket  föremålsintresserad kanske skulle ta rullen och dra. Men det gjorde hon inte. Hon har lärt sig det här ovanligt snabbt och lätt. Så nu har hon har ett fint gripande inget tugg och hon släpper på kommando.

Hon kan ta rullen från golvet komman in och sätta sig framför mig, lämna rulle på kommando (tack), sen komma in i fotposition på nytt kommando (fot).

Nu gäller det bara att få till lite markeringsövningar med figge också. Vi fortsätter med baklängeskedjningen så går det nog bra!

Vill du veta mer om klickerträning och baklängeskedjning? Kolla in Canis TV på Canis hemsida, www.canis.se

Mer om det kommer efter söket i morgon. Ska bli skoj att se om den lilla damen kan det här på en annan plats än hemma i köket.

En natt kvar sen gör jag helg och ska vara ledig åtminstone halva sportlovet!

Ha en trevlig helg!

Inga kommentarer: