fredag 24 februari 2012

Mina fina flickor :)

Jag har verkligen haft tur med mina hundar. Jag har i min ägo 2 riktigt snygga grabbar och så har jag förstås mina fina flickor! Ni som inte gillar skryt eller man kan ju kalla det fakta om man vill ;) Bör inte läsa vidare NU. STOPP!

Ni som är intresserade av varför jag haft sån tur med mina hundar LÄS VIDARE!

Loppan som är Gandalfs dotter är en riktigt snygg hund men endast ställd på inoff, tyvärr. Hon hatar utställning och hon gillar inte heller att främlingar känner igenom henne. Tyvärr :-( Eftersom att jag i första hand tänker på hunden har jag hittills avstått från utställning med henne. Vi får väl se om jag tänker om men troligtvis inte. Hon ska paras nu i vår och det blir min kennels första valpkull. Vi väntar med spänning på hennes löp! Loppan är irländskpälsad och den tilltänkte pojkvännen är rent irländsk i sin stamtavla! Den valpkullen kommer förhoppningsvis att ge mycket fina hundar med stor arbetslust!

Hon älskar att arbeta och är en arbetsmyra som nästan aldrig tröttnar på sin uppgift. En fena på viltspår och hon älskar söket. Lycka är att hitta en människa som ligger gömd där i skogen. Hon är lyhörd för det mesta. Kan grunderna i lydnaden men det tränar vi inte aktivt. Hon har ett stort föremålsintresse och bjuder man in henne till kamp så är hennes lycka fullständig!

DSC_0348_redigerad-1

Lilla Yris håller på att bli en mycket vacker ung dam. Hon löper för första gången och det verkar vara en jobbig upplevelse för den henne. Yris har precis börjat träna sök och räddningssöket verkar hon gilla mest av allt. Vi tränar viltspår vilket hon är en hejare på. Hon håller på att få en fantastisk päls. Hon är rent irländsk i sin stamtavla. Hon har ett fantastiskt temperament, hon är alltid glad och positiv, älskar alla hon möter på sin väg. Hon är värsta arbetsmyran, har ett stort föremålsintresse och en häftig kamplust. Det här året ska hon ställas ut en hel del, hon ska röntga armbågar och höfter.

Om allt blir som jag tänkt mig så ska hon paras med Kungen nästa år! Det kommer att bli en mycket intressant valpkull. De valparna bör nog få komma till hem där man tänkt sig att jobba AKTIVT med hunden!

DSC_0340_redigerad-1

Ha en bra helg för det tänker jag ha trots arbete och snorig näsa. Imorgon blir det förhoppningsvis sökträning igen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hoppsan vad sugen jag vart på en sådan valp....

Hälsningar Marita Brännbacka