måndag 20 februari 2012

En lite fundering……….

Ja vet inte vad jag ska säga.......... Men tror inte att mina inlägg i en viss grupp på FB kommer att hagla särskilt tätt hädanefter........ Det går inte att kommentera, att tycka nåt utan att det kommer andra och drar det rakt upp i sin näsa. Tar saker personligt. Vad är det för fel? Jag har rätt att tycka saker att ge råd utan att andra behöver lägga sig i hela tiden. En stilla undran; Hur föder man upp hundar som har både en av- och påknapp? Medfödd? Var hittar man dessa gener. En stilla undran bara…………. Så här på söndagskvällen.

Är det “rastypiskt” för en terrier att ha en av- och påknapp? Enligt rasstandarden är det en aktiv hund! Livlig och sportig! Det står ingenstans att det har lätt att koppla av?

Jag tror nog i min enfald att det är lättare att lära en aktiv hund av vara passiv än tvärtom :)

Jag vill ha mina hundar aktiva med massor av arbetslust, det ska vara kampglada och gärna föremålsintresserade! Intresserade av att jobba helt enkelt! De ska såklart kunna koppla av när så behövs. Det har jag också tränat med dem alla utom en som liksom har det inbyggt. Vilket jag tror är rätt ovanligt för den här rasen! Iaf för de som har det typiska irländska temperamentet!

Jag ÄLSKAR dem alla som de är! Fast de är rätt så ouppfostrade ;) Men de har alla en enorm arbetsglädje i allt vi tar oss för här i livet. De gillar att jobba för sin matte! Dessutom har de en AV-och PÅKNAPP. Eller iaf nästan, som att det var det viktigaste i världen!

DSC_0325

Ha en bra vecka ni alla där ute! Visst känns det som lite vår i luften :)))))

3 kommentarer:

Johanna sa...

Vi får ju se till att de trevliga inläggen haglar så tätt att de otrevliga inte syns! :) Keep up the good work!

Anonym sa...

Hejsan så här på måndagmorgon.
Jag har på och av knapp på mina. De kan koppla av när det behövs och vara uppåt värre när vi ska jobba.
Det är det som är roligt med dem. Jag hoppas komma igång med spårkursen snart så man kan anmäla sig till öppenklass spår.
Spännande med din parning snart ska bli roligt att följa.
Mina tjejer löper alla 3 nu även lil skruttan. Jag ska satsa på utställningar med Greta nu när hennes päls blivit snygg efter valparna.

Ha en bra dag
Anne

Kerstin sa...

God Morgon!
Men va!!!!!!!!! Sluta inte att kommentera, låt det positiva vinna!
Du har väl underbara glada och arbetsvilliga hundar, älskar att vara med dem när tillfälle ges, hoppas på vår nu! Fina tips ger du oxå, du kan ju läsa hund!
Ha det nu så bra så hoppas jag att vi ses snart!
Måndagskram!