måndag 27 februari 2012

En härlig söndag och löptik #2

Passade på att ta  sovmorgon igår. Skönt. Har ju varit ensam i huset med alla hundarna i helgen och så har jag jobbat dessutom. Kan faktiskt erkänna att ibland är det faktiskt jobbigt att ha så många hundar. Ja iaf när nån av tikarna höglöper och man måste ha FULL KONTROLL på läget.

På förmiddagen så tog jag mig samman och gick ut. Tog med mig Walle på en promenad i solsken och skoterspår. Underbart! Walle han kan man ha lös var som helst han är 100% säker på inkallning och har full kontroll på var matte är. Inte tvärtom! Efter promenaden tog jag mig samman en gång till och körde ett lydnadspass!

DSC_0462_redigerad-1

Bild från 2011

Med siktet inställ på en annan typ av lydnadstävling har vi något att ta tag i. All inkallning ska ske så att hunden kommer in sätter sig framför föraren och sedan sätter sig i fotposition. Ett nytt kommando måste förstås till på den inkallningen då.

Jag lade upp träningen enligt baklängeskedjningen då, förutom att komma in i fotposition för det är han ju så säker på. Raka fina sättanden har han ju där. Hamnar han snett så rättar han in rumpa själv. Gullpojken! Att sätta sig rakt framför matte och dessutom rätt nära är ju relativ lätt att shejpa fram. Sen att kalla in och han ska komma in med god fart och sätta sig mitt framför mig där tror jag vi har den första utmaningen. Jag gjorde iaf så att jag kallade in och när han närmade sig så klickade jag kastade godisbiten bakåt mellan mina ben och så fick han fortsätta och springa den vägen efter godisbiten han också! En god fart fick vi upp då. Sen gäller det ju att få honom att stoppa och slå ner rumpan framför matte och sen komma in fot på kommando!

Samma sak gäller ju vid apporteringen. Lämna av apporten sittande framför matte! Ja vi har en hel del att jobba med minsann. Men nu känns det ju skoj igen! Ska försöka åka och titta på lite tävlingar av det här slaget i sommar.

Eftersom att den lilla Yris visar sig ha stora talanger för söket (person) så kanske matten borde ta tag i lydnadsbiten och rullemarkeringen då. Sagt och gjort när ändå ångan är uppe då! Hon är så duktig och arbetsvillig den hunden! Först och främst så lärde vi in gripandet. Gick som en dans. Sen ta rullen från marken (golvet) och ge till matte gick bra det med. Så nu är det bara att fortsätta då!

Nu är vi på G igen!

Loppan löper :))))

Tjing!

Inga kommentarer: