lördag 18 februari 2012

En härlig dag i hundens tecken!

Uppe med tuppen trots ledig dag. Sökträning stod först på dagens agenda. Manfall i gruppen idag igen … höll jag visst på att säga ;) Sjukdom (Krya på dig K) och andra hundaktiviteter berodde det på denna gång. Men vi var en tapper skara på 3 pers och 4 dogs som körde ändå :) Det blev en sån himla bra träning!

Men innan vi stack iväg på träningen så dök dessa upp utanför köksfönstret. Vilken tur att hundarna inte var ute på gården just då! Fina är de, rådjuren!

DSC_0252

DSC_0258

DSC_0263

DSC_0265

Sex stycken var de och visst är de väl vackra!

Så iväg på sökträningen då! Asfaltverket var dagens plats. Så här ser det ut där!

DSC_0284

Spännande miljö :) Ja nu körde vi ju inte precis där utan i en annan del av anläggningen där det förvaras lite av varje! Efter träningen så miljötränade jag Yris i den här miljön, vilket gick ypperligt bra.

Ni som följer oss här på bloggen vet ju att Walle inte alls varit sig lik den senaste tiden. Veterinären trodde på en skada i hö framben eller bogen, vilket var det enda stället som han ömmade på. Han har nu ätit antiinflammatorisk medicin i 2 veckor och det var med spänning och stor tillförsikt vi for iväg på dagens träning. Tänk han var som vanligt. Gick ta mig tusan bättre än han gjort på hur lång tid som helst :)))

Han visade verkligen att han kan ta sig fram i den miljön utan att tveka. En figge satt ett par meter in i ett stort rör dit gick han in och tog inte rullen förrän han varit riktigt fram till figgen. I det läget hade det varit otroligt lätt att blindmarkera för figgen satt ju lite bängligt till. Men han gick ju in i röret utan att tveka!

Oj vad jag är glad. Hoppas att det håller i sig så att det onda inte kommer tillbaka. Förresten en miss gjorde han, en blindmarkering. Äh det är väl inget att jaga upp sig för.

DSC_0286

Här innanför och under några järnbalkar låg det en figge!

Yris då? Hon gör ju fortfarande bara hittaövningar i vind och i koppel. Hon är ju så nybörjare på detta! Men vilken talang hon har. Den första figgen tog hon i nosen direkt vi vek av in på området. Då gäller det att hänga med för då går det undan. Släppte kopplet så hon fick ta sig fram till R på egen hand. Sen blev det pusskalas.

DSC_0293

Här bakom fanns Yris figge nr 1

Figge nr 2 låg under en husvagn och dit var det inga problem för Yris att ta sig under. Figge nr 3 var en liten bit in i ett stort rör. Här tvekade hon lite men sen tar nyfikenheten och figurantintresset överhanden. Så har dom där som gömmer sig godis också. Det är så skoj att se hur hon med sin fantastiska nyfikenhet övervinner sin tveksamhet i miljön. Viken LYCKA hos matte och hund när hon gör så! Hon jobbar så bra med nosen i vinden så jag blir riktigt imponerad. Dags för matte att börja träna in rullemarkeringen  då kanske?

DSC_0289

Här inne i röret satt figge nr 3.

DSC_0294

Massor med bra gömställen finns det här!

DSC_0278

Mina duktiga hundar, Yris och Walle.

Efter en lite vila när vi kommit hem så drog jag på mig skidor och med Walle i sele och midjebälte på mig så drog vi i väg. Premiärtur för oss båda. Vinglig var mina ben. Walle drog riktigt bra bitvis. Antar att det är som på sparkturerna att han måste vänja sig lite innan han begriper till fullo vad han ska göra. Men skoj var det och mersmak gav det. Nu blir det nog till att inhandla skidor och pjäxor så man slipper låna.

Nu ska jag baka Semlor, fast i muffinsform. Spännande att se om det är lika gott som “vanliga”! Så blir det soffmys med voffsen ikväll!

Hej Svejs!

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Hej!
Vilka fina bilder från träningen och rådjur är bra vackra...ja det var tråkigt att inte kunna vara med. Jag har en förkylning i kroppen som tar död på mig. Ramos o jag har varit på isen och kört pulka och det gick riktigt bra men det var det jag orkade idag!
Duktiga vovvar du har och de har ju en enastående matte!
Kramkram

Anonym sa...

Hur blev semelmuffinsarna ? Recept ??/tant Brun