söndag 15 januari 2012

Sovmorgon :)

Idag tog jag och hundarna en välbehövlig sovmorgon, underbart. Egentligen gillar jag inte att sova så länge (08:30) men hela min kropp och själ har varit så trött en längre tid! Rastade hundarna och matade dom. Intog min egen frukost i lugn och ro.

Kollade telefonen efter ett tag och då hade jag fått ett så bra SMS. Spårträning stod på dagens program för K och visst ville jag hänga med! Hoppa i kläderna, packa bilen med hundar, selar, linor och klöv. Så iväg då!

La spår åt  Gandalf och Loppan. Spåren var väl ca 300-400m långa och de las med bara klöv. Lika som förra gången gjorde jag en ruta för själva spårupptaget. Ja nu vet jag ju inte hur det kommer att se ut i spårproven. Men kan nog tänka mig att det blir når liknande iaf.

Gandalf tog sitt spår fint och spårar han ju som han gör, inte direkt i spårkärnan precis. Men kommer rätt det gör han ju i alla lägen. Han blir lika glad varje gång han hittar sin klöv och bär den stolt till bilen!

Loppans spår var lagt precis som Gandalfs med spårupptag i ruta. Hon tar spåret väldigt säkert och håller sig i kärnan mest hela tiden. Det är ju det som är så häftigt med vinterspår. Man ser ju liksom var man gått. Hon är en otroligt noggrann hund i sitt spårarbete och går verkligen in för sig uppgift. Skulle vara så spännande att pröva henne i skarpt eftersök.

Eftersom vi fick lite tid över så blev det också ett spår till Yris. Men vilken kanonbrud hon är! Hon är som skapt för arbete den hunden. Ett litet missöde hände det iaf. Hon trasslade in linan ordentligt på ett ställe, så fick hon lite panik och backade en del och vips så hade hon tråcklat sig ur selen. Hur gör jag nu då? Testade att kalla in henne. Men nä se det gick inte. Det gick liksom inte bryta henne från hennes uppdrag :) Hon spårade vidare på egen hand och visst spårade hon rätt. Hon hittade klöven och då kunde matte koppla henne igen. Ja där ser man en del ÄLSKAR verkligen att jobba.

När vi spårat klart så utnyttjades Gandalfs hundspråk till en lite valp som fått för sig att skälla på alla hundar han möter. Kungen skötte sig alldeles utmärkt, som vanligt höll jag på att säga. Han förstod ganska så snabbt att om jag inte bryr mig om lillkillen så blir han mera nyfiken på mig och det var precis vad som hände. Klok är han Kungen och verkligen en hund som man vill ha som uppfostrare till valpar och unga hundar. Är så glad och stolt för min Kung. Han lär sin matte nåt om hundars språk mest varje dag!

Min Bästa Kung Gandalf!

PICT0062

 

Inga kommentarer: