torsdag 15 december 2011

En vecka närmare då

Ja då är det bara en vecka kvar till jul. Nästan ingen snö och termometern visar på plusgrader, tråkigt. Tomten jag vill gärna ha en vit och kall jul! Snälla…….

Förra helgen tränade vi iaf sök. Lite manfall i träningsgänget var det ju. Men det funkade ju iaf.

Walle strulade lite vid första figgen. Verkade som att det var nåt mumsigt tikkiss (eller nåt annat gott) där, hmmm. Det får verkligen inte störa en bra sökhund, skit! Men eftersom vi tränar enligt räddningssök modellen så kunde vi ju ta samma figge och samma lega en gång till. Då gjorde han det jobb han skulle göra. För övrigt så jobbade han kanonbra. Som vanligt höll jag på att säga ;) Full fart ut till figgen, söker av hela området som han ska. Full fart in till matte med rullen, lämnar den i fotposition och sen samma fart ut på påviset. Duktiga Walle!

Yris var också med för hon ska ju lära sig vinda in figgarna. Jag har faktiskt helt lagt bort tanken med sök i system, ja iaf för tillfället. Jag vill att mina hundar ska ha en bra grund i söket med NOSENHELA tiden. Bra vind var det denna lördagsmorgon (härligt att träna tidigt på morgonen då har man ju hela dagen ledig sen). Gäller bara för matte att tänka rätt med vinden då och vänta ut hunden förstås. Verkligen se att hon tar figgen i vinden med hög nos så att hon inte tar nåt spår. Tänk vad fort man glömmer hur en nybörjarhund jobbar. Vid sista figgen så blev det så uppenbart. Hon tog figgen i vind med hög nos. Full fart framåt mot figgen, drog förbi och då  grisnitade hon kan man säga. Så liksom ut som om hon tänkte “Men var tog A vägen då?”. Då gick vi runt och tillbaka till startpunkten. Vind i nosen men den här gången blev det rätt. A låg bakom en liten gran, tror ni Yris gick runt den och tog lättaste vägen till figgen. Nä hon kröp under den och fram till A. Hon är väl för söt. Yris är en otroligt social hund med ett STORT intresse för människor. Med träning så kommer den hunden att bli en fantastisk sökhund. Ja vi tränade förstås hittaövningar i koppel denna dag.

På söndagen drog jag och Walle till Ö-vik för att se matchen mellan MODO och Segeltorp. Vinst för det RÖDA laget med 3-0. Första målet gjordes av mammas Isprinsessa som dessutom blev matchens lirare :))

Hej Svejs!

Inga kommentarer: