fredag 9 december 2011

Dags igen

För ett inlägg här på bloggen. Länge sen sist var det ju. Men jag har haft fullt upp med julförberedelser som alla andra! Fast lite hundträning har vi ju pysslat med.

Lite korta pass här hemma i köket har jag ju kört förstås. Mest med Yris då. Hon är en läraktig ung dam. Så vi får väl se vad hon blir när hon blir stor. Jag är ju ingen tävlingsmänniska utan gillar ju mest att träna med mina hundar! Så nån tävlingshund lär det väl inte bli av henne heller.

Förra helgen så tränade vi iaf sök. Det var ju så länge sen och det var så skoj. Då insåg jag verkligen vilken sökhund Walle är och vilken arbetsmyra han är. Jag visste ju sen tidigare hur duktig han är men det ramlade liksom ner en pollett hos mig. Han är ju bara så bra!

Platsen vi tränade på var ny för alla hundarna. På ena sidan om stigen så var det berg och ganska så öppet och på den andra sidan var det rätt så tät skog. En riktigt bra ruta var det.

Men så skoj att plötsligt upptäcka att ens hund är bara sååå duktig. Han sökte igenom hela rutan på ett förträffligt sätt. Jag har visserligen sett tidigare att han jobbar lite annorlunda än andra hundar. Men att han på ett sånt självständigt och klokt sätt söker igenom HELA rutan på bara några enstaka skick det har jag inte riktigt tänkt på. För mig blev förra helgens sök en riktig AHA upplevelse.

Att han dessutom aldrig blir trött är väl också en fördel som måste läggas till hans meritlista. Alltså han blir inte trött under arbete och han tröttnar inte heller under tiden han jobbar. Men det bästa av allt är att jag kan säga att det inte finns nån figge kvar i rutan efter söket. Skulle man vara ute i skarpt läge och fått ett område på en karta tilldelad till sig så kunde man med gott samvete säga att här finns ingen  mera att hitta när hunden sökt klart!

DSC07623_redigerad-1

Imorgon är det dags för sök igen. Då ska lilla Yris få följa hon med. Hoppas på lite bra vindar då, hon ska nämligen invindas då! Ska bli så spännande att se om hon också passar som sökhund.

Ha en bra fredagskväll!

Inga kommentarer: