måndag 14 november 2011

Skogssök!

På lördagen så var det då äntligen dags för skogssök! Walle med och tanken var att även Yris skulle tränas i söket. Men av en och annan anledning så blev det inte så :((

20111113442_redigerad-1

Yris fick vara hemma och kramas med husse

20111113440_redigerad-1

Sökskogen ur en figges perspektiv

Walle gick som sista hund……. Njae inte riktigt men som 3:e iaf. Han fick börja med ett tomslag, det är ju såna vi inte tränat på precis. Men det fixade han galant. Ut fint och vänder upp på ett lagom område och kommer in bra så jag kan skicka till motsatta sidan och figge nr 1. Fint sökarbete och lika fint påvis. Samma lika blev det med figge nr 2 och 3. Walle är en fantastisk sökhund med massor av arbetsvilja och som han jobbar. Det återstår att jobba ner hans tempo från start annars kanske han kör slut på sig innan rutan är färdigjobbad. Skulle vilja jobba i en riktig tävlingsruta med rätta mått, rätt antal figgar och lite mera tävlingsmässig träning för att se hur han grejar det.

Han blir dessutom bättre och bättre i skogslydnaden. Han kommer in med rullen och sätter sig fot, jag kopplar på påviskopplet och efter det spottar han ut rullen och har ett jäkla drag ut på påviset. Transporten till stigen börjar han också greja. Snart så kanske vi kan komma till start i tävling. Skulle var skoj det! Vi får väl jobba på med lydnaden.

20111113441_redigerad-1

Här kommer Douglas in mot min gömma!

Nu till nåt helt annat. Dottern har varit iväg på landslaguppdrag i U18 damer igen. Till Ryssland på 4- Nationsturnering. Vinst blev det för tjejerna och de gick helt obesegrade ur turneringen. När gjorde ett Svenskt hockeylandslag det senast?

5511

5513

På bilden Elin #15

Säger bara GRATTIS BRUDAR!

 

Inga kommentarer: