måndag 21 november 2011

Yris

Nu är det lilla livet 7 månader och på väg att bli en liten tjusig ung dam.

DSC04457 

Framdelen har växt i fatt bakdelen så nu är hon lika hög fram som bak. Ja de kan ju se lite skojiga ut i olika åldrar.

Hennes päls börjar bli lite mjukare och man kan börja ana lite vågor i den. Den kommer att bli super när den blir klar.

Tror att hon kommer att bli en fin wheaten när hon “blir klar”. Om inte annat så kommer hon att vara en av de vackraste i mina ögon.

 DSC04525_redigerad-1

Nu till den bästa biten med den här vovven. Hennes MENTALITET :))) Vet inte riktigt var jag ska börja! Hon är supersocial, älskar verkligen ALLA! Så fort hon får syn på en människa så viftar svansen så man knappt ser den. Får hon då hälsa så är lyckan total!

Hon kan hanteras hur som helst av vem som helst. Hon kommer som ett skott när trimbordet tas fram, hon gillar att bli ompysslad där.

Hon gillar de andra hundarna här hemma även om inte alla gillar henne. Hon tillbringar sina dagar här hemma med den bästa löromästaren, Kungen Gandalf. Av honom lär hon sig bara bra saker. Njae kanske en och annan olat också ;)) Av honom lär hon sig ett utmärkt hundspråk. Han har inga rädslor så det vet inte heller hon vad det är.

Hon har lätt att lära och vår träningsmetod är klickerträning. Vi har börjat inlärning av de grundfärdigheter som man bör ha om man ska träna bruks eller lydnad. Hon är lätt att belöna och hon älskar att leka. En hund som gillar lek är ju också så mycket lättare att träna med.

Hon är invigd i sökets ädla konst, ja vi har även testat räddningssök och letat människor i mörka containrar. Det grejar hon fint.

Vi har spårat en del och där är det viltspåret som hittills dragit det längsta strået. Där fixar hon galant ett spår som är flera timmar gammalt.

Hon älskar att ligga bredvid husse eller matte på soffan då ligger hon så nära. Hon smyger in sitt huvud nära ens hals och liksom kramas.

Skulle kunna skriva massor med mera positiva saker om henne men då blir det kanske en hel uppsats ;))

DSC04464

Skryt? Nä det här är min Yris det!

Tack Kickie och Chris Norrby, Kennel Villa Rosa för en underbar hund!

Inga kommentarer: