måndag 14 november 2011

“Leklydnad”

Med risk för att bli tjatig…………….

I fredags tränade vi lite “leklydnad”. Vad är nu det då? Jo vi tränade mest för att det är skoj inte så målinriktat.

Lilla Yris (som förresten inte är så liten längre) fick ett träningspass med kontaktövning. Att hålla fokus på matte ståendes framför och att hålla fokus på matte under baklängesmarsch! Alltså matte går baklänges. Lätt att lära har hon. De här övningarna fixade hon bra. Inga hjälper från mig förstås utan man shejpar fram detta. Alltså hunden får själv lista ut vad matte vill att den ska göra. Sen klick och belöning. Visst det tar ju en stund för henne att tänka ut vad jag vill. Men när hon väl listat ut det så bjuder hon beteendet snabbt. Det är så häftigt att se hur de bara tänker och tänker och bjuder en del andra beteenden innan de listar ut vad man vill. Klickerträning enligt Canis det är grejer det.

En stor vinst med det här är ju att hunden får ett stort fokus på mig som förare också.

Walle har ju som sagt fått ett stort problem med hindret och jag vet inte varför???? Har han slagit i eller har han haft ont när han hoppat??? Ja det blir väl till att börja om från noll, zero eller vad man säger. Känns trist! Framförallt för att jag inte vet just varför!!!!

Men denna dag så hjälpte K mig och vi startade om från NOLL! Hon och jag på varsin sida om ett hinder på LÅG höjd. Tog så jäkla lång tid innan han hoppade. Inte bjöd han på det så särskilt många gånger heller. Men han hoppade iaf till slut fram och åter ett par gånger……… Mycket kvar att jobba med där………… Jobbigt blev det dessutom för Wallemannen. Han hoppade ju bara för min skull kan man säga. Där har man lite att fundera på ett tag……… och att jobba med…………..

Sammanfattningsvis ett bra träningspass kan man säga!

Planerna för hundarna är dessutom klara i min skalle! Skönt! Har man fyra så kan man ju inte satsa allt på alla. Tid till det finnes icke. Man måste ju jobba också!

Tjing!

1 kommentar:

Wheaten Barbro sa...

Hejsan !!
Inte ofta jag lämnar kommentarer på bloggarna nuförtiden ;(((( Men jag läser ofta genom FB. Visst är det konstigt hur FB har slukat oss människor. Hm......mystiskt det där med att Walle inte vill hoppa lågt lydnadshinder. Han är ju en rutinerad hund att jobba och vet ju verkligen att det kommer ett kvitto på rätt beteende. Följer intressant detta genom din blogg.