tisdag 1 november 2011

Godis eller godis?

Fick för första gången på länge tummen ur och tränade. Hör och häpna LYDNAD med Walle!

Han gillar ju att träna, kan träna hur länge som helst (nästan) och har ett utmärkt arbetstempo. Blir aldrig “överladdad” utan mal på i ett bra tempo med lagom iver. Önskar att alla nån gång fick äga en sån hund!

Körde i huvudsak linförighet och apportering detta pass.

Linförigheten är han ju rätt säker på men det märks att vi inte tränat på ett tag. Efter ett tag så gick det finfint. Nu gäller det ju bara att öka på längden efter hand. Men det brukar ju gå rätt så snabbt med den grabben.

Apportering då? Han sticker ut snabbt, griper mycket bra och har en god fart in tillbaka. När han så ska sätta sig fot med apporten så liksom halvsitter han lite väl långt fram. Hmmm, måste fixas till. Matte får tänka till lite. Baklängeskedja då!

Sitta fot med apporten, som lydnadsettan. Funkar bra, kör så några gånger, till vi har stabilitet i det och bjuder under denna del av träningen på kokt nötkött som belöning. Sen så sätter jag hunden framför mig och lägger apporten mellan mig och honom. Han tar apporten kommer in i fotposition. Sätter sig rakt och fint invid min sida. Lämnar apporten på kommando i min hand.

DSC_0481

Älskar min arbetsmyra!

Attans där blev jag verkligen varse på vad “gott” godis kan göra skillnad.

Testar då att kasta apporten och han hämtar på mitt kommando. Snabbt ut, fint gripande och snabbt in tillbaka, in i fotposition och lämna på mitt kommando. Bör jag tillägga att han INTE tuggar! Tjo vad jag är nöjd!

Vi gjorde ett par inkallningar som går som smort, ställande och läggande under gång också utan problem!

Se gjorde han mig så glatt överraskad. Han gillade skarpt att LEKA denna kväll. Det enda som denna hund har gått att belöna med är mat! Men helt plötsligt så verkar han älska att leka med mig och en röd tygboll för 9 kr från IKEA. Snart 4 år och har upptäckt leken :)))) Så häftigt!

Nä nu jäklar ska hans höfter röntgas om! Han förtjänar verkligen att få gå i avel!

I möra fortsätter vi lydnadsträningen!

Inga kommentarer: