söndag 16 oktober 2011

Söklördag och klippsöndag

Igår var en underbart vacker dag. Minusgrader på morgonen med ett vackert och frostigt landskap. En sol som sakta värmde upp landskapet. Det som är mindre skoj är ju att bilrutorna måste skrapas.

Jag tog med mig Loppan och Walle till sökträningen denna gång. Platsen för dagens träning var räddningstjänsten. Walle är ju redan välutbildad sökhund men går varje gång från klarhet till klarhet. Det känns liksom  som att vi behöver mera utmaningar, nya platser med svårare gömmor för figgarna. Nästa gång får det nog bli nån dold figge iaf. Han söker tills han finner, område för område. Markerar fint, håller rullen tills han kommer i fotposition, gör fina påvis. Är fin och försiktig hos figgarna. Verkligen en toppenfin hund att använda i söket. Min arbetsmyra <3

För Loppan blev det sök utan figgar eller vi kan väl kalla det miljöträning. Hon var så taggad och ville verkligen leta människor. Vet inte om hon blev besviken? Kan hundar bli det? Men vi kan väl kalla det att hon fick göra en hel del tomskick. Där finns ingen som helst miljörädsla iaf. Hon springer in i mörkret utan att tveka, hon går på galler och i gallertrappor hur som helst.

20111015399_redigerad-1

När vi kom hem så blev det badet för Walle han luktade nämligen rätt så bränt. Ja vi tränar ju i brandkårens containrar där de tränar rökdyk.

På eftermiddagen så vintrades det i trädgården. Yris och Gandalf var med och hjälpte till. Eller ja de tillbringade iaf eftermiddagen med oss. Det händer att Gandalf bjuder in henne till häftig jaktlek mellan varven. Annars är han den som numer helst sitt och spanar på grannarna och deras förehavanden. Yris far fram som en grävmaskin hon. Finns massor av hål i trädgården att fylla igen. Men inte gör det nåt. Kan säga att hon också fick sig ett behövligt bad denna lördag.

DSC04272

DSC04300

DSC04319

Idag är det söndag och en vacker morgon. Solen får frosten på marken att gnistra. Så visst har hösten sin charm!

Så ut med er i solen! Det ska jag också men först ska här klippas ett par hundar! På eftermiddagen blir det nog lite lydnadsträning också.

1 kommentar:

zabina sa...

Härligt med sol.å en tomt att släppa ut dom små liven.
ha det gott
KramZ