torsdag 13 oktober 2011

Sen sist

Vill bara meddela att Loppan är helt återställd. Så när som på pälsen då. Men den växer väl ut den också.

Vi har iaf pysslat med lite aktiviteter. Tränat lite lydnad med Walle. Det artar sig, men sjutton vad man måste backa i träningen då man vilat en längre period.

Vi har tränat sök och vi har viltspårat.

Walle är verkligen en duktig sökhund. Han orkar jobba länge länge. Han hittar figgarna markerar fint och gör påvis med riktigt bra drag. Det bådar gott minsann. Sätter nog husse på att bygga hindren till miljöbanan. Sen kan vi träna på dem under vintern och hoppas att det blir nån tävling framöver som passar oss.

Viltspårat har vi också på helt nya marker. Vi la spåren och medans de kallnade så testade vi en riktig hängbro som ligger här i närheten. Walle har ju promenerat över den bron förr. Men det märktes att han inte gjort det på länge. Visst han gick över och tillbaka (tur var väl det). Men inte gjorde han det för att han vill utan mest för att vara matte till lags :)

20111008355_redigerad-1

Lite läskig är den minsann den bron. Gungar en hel del gör den och långt är det ner till vattnet.

Yris fick också testa men bara en liten bit uppför första rampen. Hon tyckte minsann att det var superläskigt. Vi kommer nog att behöva träna fler gånger innan hon går över den bron.

Tillbaka till spåren då. Walles spår var ca 500m lite klurigare denna gång med många terrängskiften och iaf försök till att lägga spåret enligt de kommande reglerna. Utan räta vinklar och där djuren själva skulle tänkas gå när de är sårade. Över ett vattendrag gick det också, en bäck som förstås inte var så bred men ändå så blev det inte helt lätt. Trodde jag. Den killen han är nog bra på det mesta han. Han håller sig också mestadels i spårkärnan.

Yris spår var väl ca 100m eller kanske lite längre. Format som ett U. Den bruden hon kan spåra hon också. Nästa gång tror jag hon ska få prova på ett klöv och blodspår. Hittillls har hon ju bara fått gå på rena klövspår. Ska bli spännande att se hur/om det blir nån reaktion på blodet.

20111008360

Sen har jag varit i Göteborg med ett par trevliga kollegor. En stor HLR (Hjärt- och lungräddning) kongress med ca 2000 deltagare från hela landet. Där presenterades de nya riktlinjerna för HLR.

20111011391

Ett mycket intressant program var det. Det presenterades massor med forskningsresultat och en hel del andra spännande saker inom området. Så spännande och mycket givande dagar! Nu gäller det bara att ta tag i det hela och starta undervisningen på jobbet!

Ha det bra!

1 kommentar:

Camilla sa...

Vad skönt att det är bra med Loppan igen.
De där broarna är bra träning. Vi har en vid Färingen vid sommarstället, och Alicia (Loppans syster) tycker att det är en baggis och vill över till badplatsen på andra sidan, medan mamma Tikko, som också vet om det bra badstället och gärna vill dit, smyger över (blir minst 10 cm kortare i rocken).
Vi gjorde spår i helgen - båda flickorna gjorde ett kanonspår, trots störningar i form av en barnfamilj som fikade 3 meter från spårslutet (de var inte där när jag la spåret!). I helgen blir det lite nya spår i skogen. Ha en riktigt skön helg.
Kramar från Skåneland.