måndag 5 september 2011

Norskrulle!

Så har det då blivit måndag. Trött är jag efter helgens nattarbete och min dåliga sömn. Det kostar att ligga på topp. Känner väl fortfarande nån slags stolthet över att mina fina Yris blev BIS i helgen.

Söndagseftermiddagen tillbringades i sökskogen med underbara vänner. Alltid lika skoj :)) Walle med för sökträning. Han har ju liksom haft det lite tufft därhemma de senaste dygnen då Loppan nu verkligen är i HÖGLÖP. Skulle bli spännande att se om han orkade i söket då. Har förresten bestämt mig för att byta till “Norskrulle” så den var “premiärpå” denna söndag. Han har ju haft en tendens till att blindmarkera när vi haft “svenskrulle”. Så nu skulle det bli spännande att se om han skulle göra detsamma med denna nya rulle.

Han gick fint ut till första figgen. Tog rullen direkt och kom tillbaka till matte på stigen. Satte sig fot, jag kopplade på påviskopplet och tog ut rullen ur hans mun. Så ut på påviset då! Det funkade med rullen hos alla figgarna. Det kändes verkligen som bingo! Nu ska jag jobba på transporterna ett tag framöver. Denna söndag såddes det iaf ett litet frö….. Vi får se om det växer upp en liten planta till våren kanske ;))

Lilla Yris håller ju på att introduceras i söket hon också. Det går bara fint det. Sök i system ska hon få lära sig från grunden. Hur går det till då? Kolla  på denna film om du är intresserad!

Ja en riktigt trevlig helg har det ju varit iaf!

I kväll dags för valpkurs igen. Den här gången utan hund.

Ses och hörs!

Inga kommentarer: