onsdag 13 juli 2011

Lite av varje!

En hel del har det väl hänt sen sist iaf :). Walle och jag har varit till Alfta på utställning. Det gick fin fint. Resultatet blev följande: Excellent, CK,2:a Bhkl samt reserv cert! Så glad är jag att allt funkade.

DSC03545

DSC03539

DSC03548

Ingen proffshandler är jag ju. Men jag lär mig. Den här gången kändes det iaf ok för mig då kändes det säkert bättre för Walle också. Dessutom hade jag “vågat” frisera lite mer denna gång. Till det bättre om jag får tycka nåt själv. Walle har ju så långt bra meriter i ringen. Med lite mer träning så kanske det blir bättre. Vem vet….? Lite synd att rätt resultat från Alfta inte står på SWTKs hemsida trots att jag mailat dit :((

Livet här hemma går vidare. Yris har kommit in bra i flocken och funkar med alla hundarna. Hon är en fantastisk lite varelse (Tack För henne Kennel Villa Rosas). Hennes temperament är bara sååå braaa. Hon bär omkring saker som den värsta apportören (det uppmuntras, förstås vi bedriver byteshandel), hon kommer som ett skott på inkallning trots att hon kan vara mitt uppe i häftig lek med de andra hundarna. En socialare valp får man leta efter! Vi har så smått påbörjat klickerträningen och hon har fattat galoppen med det med. Detta bådar gott inför framtiden tycker jag. Är så glad över henne. Dessutom tuggar hon mest på tuggben och märgben knappt alls på nåt annat (otillåtet)!

DSC03581_redigerad-1

Utställningsträningen med Loppan fortsätter. Vi försöker träna några minuter varje dag. Hon gör framsteg med detta. I måndags var vi i Borgarparken och tränade, samtidigt pågick där ett Friskis och Svettis pass. Det blev en utmärkt störningsträning. Har anmält mig fortsättningskursen med Gerard O`Shea i augusti. Ska bli så himla skoj :))

Sen har jag försökt att planera lite framåt med det mesta. Lydnadsträningen med Walle tas upp igen, vi fortsätter med viltspår och sök (alla hundarna iaf spårandet). MH ska bokas och anlagsprov i viltspåret likaså. Yris ska introduceras mer och mer i skogen. Hoppas dessutom på en Caniskurs (valp eller bara en introduktion i klicker) för henne! Sen så kommer Loppan att paras vid nästa löp. Låter som om vi har en hel del planer framgenom :))

Tjing ;)

4 kommentarer:

Wheaten Barbro sa...

Grattis till fina resultatat med Walle på Alfta utsällningen. Skoj att läsa att du även tycker att det är skoj. Men allt blir ju skoj då det är något som går bra ;)

Härligt att läsa om era planer, kommer att bli spännande.
// Lycka till från Oss.

Hanna och hundarna sa...

Grattis till fina resultat på utställningen med Walle!

Och spännande med parning :) Blir kul att se vem den tilltänkta är när det avslöjas.

Camilla sa...

Vad roligt att höra lite nytt! Och stort grattis till Walles och dina framgångar i ringen.:-)
Skall bli jätteroligt att höra om Loppans tilltänkta :-)
Alicia får vänta till nästa vår, och så får vi se om det fungerar med jobb och annat. Vi börjar tröttna på regnet här i Skåneland, men gav oss ändå ut i spårskogen, och Alicia grejade faktiskt ett långt spår med tre apporter och en slutbelöningsburk med mums.:-) Vi hade en skog med lite byiga vindar i, så hon fick jobba ordentligt, men inte gav hon upp inte. Lite flackigt i spåret var det, men det tror jag berodde på vindförhållandena.
Stora kramar från Skåneland.

Annika sa...

GRATTIS till fint utställningsresultat! :) Ha en fortsatt härlig sommar!

önskar Annika, Meja och Axa