söndag 3 juli 2011

Gerard O`Shea

Helgen har till stor del tillbringats i Söderhamn. Handlerkurs för Gerard O`Shea. Vilken MAN...... och vilket hundkunnande. Så himla många aha upplevelser man fått och så himla mycket man lärt sig som liksom ställs på sin kant ;))

Det stora ordet i min hundfilosofi ska hädanefter bli FÖRVÄNTAN! Hoppas att nån gång få se åtminstone en och annan hund som har det i ringen. Som har svansen i topp utan att nån behöver hålla upp den ;))

Kanske det kan bli skoj med utställning i alla fall :))

Lördagens väder har kunnat vara bättre. Tryckande värme som gjorde att både folk och fä hade det lite jobbigt. Loppan som redan var låg av hela situationen med alla hundar och den nya miljön blev liksom inte piggare av vädret precis. Söndagen bjöd på bättre väder och det märktes också på hundarna. Mycket piggare var de! Min lilla Loppa och förhoppningsvis även jag har gjort stora framsteg denna helg. Nu sover hon som en stock. Själv försöker jag skriva lite minnesanteckningar för här ska baske mig tränas! Med på söndagen var också lilla Yris. Bra träning blev det också för henne. Sitta stilla med matte under ett teoripass, träffa massor med nya människor och se olika hundar. Kan säga att de bådar tjejerna ligger och sussar gott just nu!

Om man skulle försöka sig på att berätta lite om kursen så skulle det nånstans bli fel. Det måste liksom upplevas. Men en sak ska jag säga att min Loppa kommer inte att visas i nån ring förrän hon och jag är redo för det. Tävling som tävling eller…? En fortsättning har utlovats om ca 2 månader. Platserna går i första hand till oss som gått denna helg! Me Like :))

Men det jag kanske minns bäst och med ett litet leende på läpparna var när den lilla Loppan tydligt visade att hon inte gillade att en hund kom för nära. Då tittade HAN upp lite och smålog sen sa han till mig som i förbifarten  “Don´t worry it´s a TERRIER”. Kunde fasen inte sagt det bättre själv ;))

Säger bara att en kurs med HONOM varmt kan rekommenderas till alla som vill ställa ut sin hund.

2 kommentarer:

Tes sa...

Ojoj! Låter hur häftigt som helst! Synd att det är en bit bort annars skulle man nog ta sig i kragen och åka på en kurs för honom! Kul att du känner dig så motiverad och att du verkligen fick ut ngt av träffen!!!

Hanna sa...

Låter som att kursen varit riktigt intressant och givande.
Får ta och gå en kurs för honom också om han kommer upp hit någon gång...