söndag 5 juni 2011

Söklägret :))

Ja då var det då slut för denna gång, söklägret i Canisregi. Hoppas att kunna åka på nåt mera sökläger snart…. Det har varit så himla skoj att träna hund i 4 hela dagar med så trevliga människor. 

Igår skrev jag inte en rad om vad vi gjort för att jag var så trött när jag kom hem att jag inte orkade. Jag fortsatte iaf att försöka träna sök i system med Walle. Men han fattar noll. Han blir låg av att inte förstå vad jag vill. Han vill ju så gärna vara till lags den hunden. Ja inte vet jag om det är rätt melodi för en redan rätt så välutbildad sökhund. Ja ska vi tävla nån gång är det nog lika bra att försöka nöta vidare på det här. Men det kändess inte riktigt bra så jag tog mig en funderare till idag.

Gårdagens eftermiddag tillbringades på lydnadsplan. Tips om hur jag ska träna in framförgåendet och hur man sen går vidare med framåtsändandet fick jag. Men det som varit i skogen speglade sig också tyvärr på lydnadsplanen. En sån låg Walle har jag aldrig sett tidigare och det gjorde mig så bekymrad:((

När vi sen kom hem var han så stressad så att han bara gick och flåsade hela kvällen. Kom liksom inte till ro. Måste testa hur det var att träna hemmavid. Så jag körde lite makeringsövningar alá baklängeskedjning. Nu var det helt plötslig den gamla glada träningsvillige Walle jag hade med mig. Hmmm, eftertanke ;))

Till idag hade jag funderat hur jag skulle göra med grabben då jag ville att han skulle få göra nåt han gillar i skogen. Så då fick det bli samma övning som hemma på gräsmattan. Markeringsövning med baklängeskedjning. Så jäkla smart att baklängeskedja momenten. Att jag inte tänkt så förr (fast jag mycket väl vet att jag borde). Då helt plötslig var det min goa, glada arbetsvillige kille jag hade med mig där i skogen. Nåt han kände igen och nåt han förstod. Mera fart och massor med arbetsglädje blev det då. Goaste Walle <3

Jag får försöka få till det med sök i system och jag tror det kommer att funka med lite stöttning från mig till en början.

Idag hade jag också med mig Loppan till skogen. Tänkte att hon gott kunde få ta ett pass denna dag. Att för köra några skick systemsök med okända människor skulle nog göra henne gott. Hon fungerade över förväntan faktiskt. Ut till första figgen med fart. Startade att leka där men figgen fick byta till mat för att hon skulle stanna kvar. Över till andra sidan stigen och figge nr 2. Hon matade från start och det gick hur bra som helst. Vidare till figge nr 3. Där gick det också väldigt bra. Hon har ätit godis hos 3 helt okända människor idag och hon gillade det. Sen fick vi tyvärr bryta då hon fick ont av sin skadade klo. Men vi kommer igen :))

Nu har jag 2 supertrötta hundar här hemma. Walle han är så trött och inte det minsta stressad denna kväll, skönt att han fick avsluta helgens sökläger på ett för honom bra sätt. Loppan hon snarkar ikapp med Walle hon, att träffa okända människor i skogen det kan vara tröttsamt för små Loppor det.

Tack till Canisfröken U för ett proffsigt genomfört läger och till alla trevliga människor och deras hundar som jag haft förmånen att få träna med denna helg! Synd att vi bor så långt ifrån varandra.

2 kommentarer:

Annika sa...

Så himla kul att komma iväg och träffa hundar och människor med samma intresse! Saknar det, det blev inget pudelbruksläger för oss i år! :(
Skönt att Walle fick ett positivt avslut då han var lite stressad! Mycket att ta in i 4 dagar för en hund när man ska införa nya grejer! Det faller på plats med din vägledning!
Ha en härlig sommartid!

zabina sa...

Hej på er.
Ni jobbar hårt ni,vi andra ligger mest på sofflocket..hihi
Kul att kursen var bra,för er båda.
Bilderna jag fick var så fina.
Kram på er
Hör av dig om mer info...