fredag 3 juni 2011

Järvsö Dag 2

Japp då har man avverkat dag 2 i Järvsöskogen. Mycket att fundera på har man då. Sök i system är lite trassligt att lära in för en hund som är räddningshundutbildad. Han fattar inte riktigt vad som förväntas av honom. Han har dålig fart ut till figgarna. Det känns som om vi backat bandet alldeles för mycket för att det ska funka för Walle. Men det är väl bara att nöta vidare.

Walle är ju van att söka figge med vinden i nosen. Han är van att hämta rulle för att sen dra snabbt ut på påviset. Så han har som sagt var lite svårt med det här….. Att sticka direkt ut och få gotta. Sen tillbaka på egen hand, rakt ut på andra sidan utan att stanna hos matte. Men vi nöter väl vidare…… Fast det känns lite som vi kört fast. Visst jag måste också skärpa mig och vara tydligare på stigen. Så kanske han förstår vad som förväntas av honom.

Men har fått massor av idéer och inspiration att ta med hem till sökskogen. Tränade lite med markeringarna när vi kommit hem. Det fixar han fint och när han får hämta rulle hos figge och gå ut på påvis. Då jäklar är det en annan fart.

Ja det ska bli spännande att se hur han jobbar i skogen i morgon. Ja får iaf strunta att mata honom på morgonen då en del figgar faktiskt matar lite för mycket för min smak. Wallepojken blir nog för mätt för att jobba.

Imorgon blir det först skogen sen ett lydnadspass på det.

1 kommentar:

Annika sa...

Låter alldeles underbart kul och spännande med sökläger!!! :)

Njut!