torsdag 2 juni 2011

Canis Sökläger dag 1

Spännande dag idag. Sökläger i Järvsö. Walle är den hund som är med denna helg. Tänkte ta med Loppan också för att kunna varva hund lite grann. Men oturligt nog så bröt hon en klo och opererades igår. Så ingen träning blir det för henne på ca 1 vecka. Riktigt synd för det här hade varit ypperligt tillfälle att träna henne socialt på.

Ja vad har vi då gjort idag. Första passet fick vi lägga upp själva. Jag valde 3 figgar. Två med lösrulle och 1 med fastrulle. Fastrulle bara för att U skulle få se Walles blindmarkeringar. Så att vi kan få träningstips i den frågan.

Klart som korvspa att han blindmarkerade. Så ingen träning med fastrulle på ett tag. Vi har ju inte heller tränat så utan med den lösa rullen hela tiden.

Walle är ju utbildad enligt räddningshundsmodellen och inte tävlingssök. Så han jobbar ju också som en räddningshund. Nu ska vi ändra lite på det och kanske ha siktet inställt på att träna för tävling. Ja iaf träna så :)) Så vi ska under helgen träna på sök i system. Sen behövs lite träning på transportsträckorna också och förmodligen också på att hålla fast rullen in i fotposition. Ojojoj, vi har nog lite att göra.

På em passet så började vi lite smått på träningen av sök i system. Ja det gick väl sisådär. Men övning ger färdighet och vi går ju kurs för att lära oss och imorgon är en annan dag.

Var det nåt som var bra då? Jo då han söker ju riktigt bra, jobbar med nosen högt och fint, hugger rullen snabbt som sjutton och kommer in med den till mig (lämnar inte i min hand) och gör påvis med ett bra drag. Men han gillar ju godis och det är ju belöningen hos figgen.

Nä nu blir det natta för imorgon börjar ju kursen tidigt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att det går så bra och att ni har skoj!
Spännade att få höra sedan! Men vad synd om lilla loppis!
kramen Kerstin