lördag 21 maj 2011

Virrpanna

Jag alltså vilken virrpanna jag var igår när jag la spår nr 2. Brukar ju inte virra till det men det gjorde jag verkligen igår. Men hur gick det då för hunden som fick det spåret? Kan man ju undra ;))

Vi börjar med gårdagskvällen.
Började att lägga ett spår år Gandalf-Kungen. Ett ca 400 m långt spår med 4 vinklar som fick ligga ungefär 1,5 timme. Tänk det gick ju hur bra som helst för Kungen. Takterna sitter i som det verkar. Det som blivit bättre med åren är ju iaf spårtempot. Lite långsammare men ändå rätt snabb är han den killen. Fixar vinklarna i ett huj. Duktig är han min Gubbe! Kanske dags för ett spår i öppenklass? Ingen kamera var med denna kväll.....

Platsen som var vald för spåren var verkligen bra. Men med facit i hand ett för litet område att lägga 2 så pass långa spår på.
Spår nr 1 gick ju bra. Nästan 500 m med flera vinklar, bloduppehåll, flera terrängbyten och en återgång!
Spår nr 2 gick också bra att lägga (tyckte jag), fick visserligen passera en väg 2 gånger. Flera vinklar, ca 500 m långt, bloduppehåll och varierande terräng även här.
När spåren var lagda och de hundar som skulle spåra på kvällen gått sina spår for vi hem och spåren fick ligga 17 timmar innan det var dags att gå dem.

En vacker dag såg det ut att bli, solsken och värme. Frukosten i ryggsäcken för att intagas i en skogsbacke innan det var dags för spåren. Tänk vad mycket man hinner ventilera medan man käkar frukost i en skogsbacke med en god vän :))
Spårdags då!

Affenpinschern Jimmie var först ut av dagens hundar. Duktig kille är han!
Dags för Wallemannen då. Det första spåret jag la blev hans. Det enda negativa man kan säga om honom idag är väl att han genade i en vinkel. Där var det himla nära att han bakspårade men han kom på sig snabbt och kom rätt i spåret. Klarade återgången galant. Gick för det mesta fint i spårkärnan. Spåret vindade nog en del trots den långa liggetiden för det blåste ju en hel del. Ibland serpentinspårade han och det tycker jag nog att han var klok som gjorde. Hur som helst hittade han sin klöv. Han fick anstränga sig mycket mer än vanligt denna dag det mäktes att spåret legat många timmar.

Spårstart och på hugget.

Bra spårtempo


Jag har den :))

Dags för Loppan då att få sitt spår. Märkte direkt att jag lagt hennes spår för nära Walles. Hur klantig får man vara.....? Hon vindade en hel del åt det hållet.... skit också, hur tänkte jag egentligen?
Men hon fixade starten finfint. Spårade mestadels i kärnan. Klarade vinklarna bra! Så kom vi då fram till vägen. Har aldrig lagt ett spår till henne med en väg som man måste över tidigare. Får se nu hur hon klarar det. Med lite hjälp från mig genom att ta ett steg mot den andra sida fixade hon det fint och tillbaka över samma väg så klarade hon det på egen hand. Sen såg jag vad jag gjort. Gått ner i skogen alldeles för nära där vi gick upp på vägen. Hon drar iväg mot den del av spåret där vi kom ifrån. Efter en bit kom jag ihåg att jag vinklat av direkt till vä då jag kom ner tillbaka i skogen. Skit också.
Men den lilla Loppan hon märkte att vi kommit fel i samma stund som jag kom på det. Hon vände och sökte reda på det ställe hon släppt spåret på. Duktig tjej. Så hon hittade ju sin klöv hon också. Hon imponerade verkligen idag. Trött blev hon och jag tror att hon sovit mest hela eftermiddagen idag.
Men hädanefter är det jag som ska tänka till lite när jag lägger spår. Inte vara en så förbaskad virrpanna som jag var idag.


Loppan i spåret

Loppan vid vägen. Lite koll på matte. Ska jag gå över här?

 

Nu är jag trött!
Ja jag har iaf lärt mig nåt av denna dag. Tänka till lite mera när man lägger spår. Tänka på hur man lägger vinklar och inte lägga spåren för nära varandra. Nu gick det ju bra idag tack vare duktiga hundar.

Denne kille var också med och spårade. Konrad dvärgschnauzer.
En gentleman med ett lugnt och stillsamt spårtempo.
Sen blir jag lite irriterad på blogger... Så fort man ska skriva en bildtext då man lägger flera bilder efter varandra så hamnar bilderna i fel ordning :((

1 kommentar:

Kerstin sa...

Vilken mysig dag ni haft i skogen....sickna duktiga vovvar...åh ni med!
Synes...