fredag 27 maj 2011

Undra sa flundra....

På onsdagkväll var jag och P iväg till skogen för att lägga torsdagens spår. Fyra spår la vi alla mellan 500-600m samtliga med både klöv och blod. Första gången med så långa spår med nästan 24 timmars liggetid. Spännande.

Walle först. Ett svårt spår, där spåret nästan gick ihop på ett ställe. Denna kväll var det en mycket koncentrerad hund jag hade i spårlinan. Han gick så himla bra. Klarade alla vinklar fin. Löste också svårigheten där spåren nästan gick ihop. Han gick fint med nosen i backen mest hela tiden och i spårets kärna. Han spårar i ett mycket behagligt och lagomt tempo. Han har blivit riktigt duktig i spåret den killen. Stolt bär han klöven till bilen.

Loppans spår var nog lagt i svårare terräng. Med många terrängbyten. En lång sträcka i hennes spår gick över ett klapperstensfält. Så skoj att se henne spåra i kärnan över dessa stenar med torr mossa mellan. Gissar att det är rätt svårt ställe att spåra på.
Så kul att se hur denna tjej tar sig fram i skogen. Inget känns liksom för svårt för henne. Hon är rätt så intresserad av blodfläckarna. Ibland så stannar hon och liksom nosar extra på nån blodfläck. Trots det så har hon aldrig problem med bloduppehållet. Hon är en hund som spårar mest i kärnan hela tiden. Man blir faktiskt lite imponerad av henne varje gång. Efter sista vinkeln låg vinden rakt mot oss så där drog hon upp nosen en stund för hon fick nog luftvittring på klöven.Visst blev hon lite trött igår men tror absolut att hon grejat ett längre spår.

Undra sa flundra om dessa jyckar är klara för ett anlagsprov?

PS Nån kommentar då och då vore skoj :))


4 kommentarer:

Hanna och hundarna sa...

Tycker det verkar som att ett anlagsprov vore något att satsa på! :)

Förra våren när jag gick med Alice spårade jag bara en vecka innan provet och det fixade hon så det är bara anmäla. ;)

Therese sa...

Tycker absolut det verkar som om dom är redo för ett anlagsprov, dom är ju inte så svåra och hundarna klarar mer än man tror :)
När jag gick med arrax hade provledaren fattat fel så vi gick ett öppenklass spår (heter det så?) Har ju glömt det mesta vad allt heter nu :S
Men det klarade ju Arrax galant iaf :) Och det hade ju inte vi tränat på.

Tes sa...

Go for it!!!!! Detta grejar ni hur bra som helst ju!!!! :-) Kram /Tes

Anonym sa...

Håller verkligen med övriga kommentarer - vad väntar du på?;-)

Stora kramar från Skåneland.