torsdag 19 maj 2011

Tanka energi

En vidrig dag på jobbet var det igår, nog om det.... Som tur var så skulle jag till skogen på kvällen. Till skogen med A och hennes hund för att lägga viltspår. Denna vackra kväll hade jag bara Walle med mig. När han är själv i bilen finns inget av skällandet, ja nästa inget iaf. Är det månne avundsjuka han lider av? Skott hade vi även denna kväll då det sköts ordentligt på en skjutbana i närheten!

Walle fick ett spår som var ca 550 m, klöv, blod och liggetid ca 1 timme. Spåren blir ju lite "yviga" med en sån kort liggetid så hädanefter tror jag att vi satsar på nattgamla spår.
För Walle borde det nog vara dags för anlagsprov snart. Han ångar på i ett ganska lagom spårtempo kanske lite för snabbt för mig men om spåren får längre liggtid så blir nog tempot lite annat också. Han spårar ju inte på nåt sätt för snabbt men jag har lite svårt att ta mig fram i hans tempo i skogen ;))

För As hoffe var det första gången i viltspåret, ett kort rakt spår med bara klöv blev det idag, för så lär jag ut viltspårandet. En försiktig hund var det allt i spåret. Det luktade nog lite spännande. Hon fixade det fint! Hennes matte blev nog lite såld på det här. Så jag säger Välkommen till vår lilla spårgrupp.
Ses på fredag!

En härlig spårkväll i skogen med en god vän, hundar, kaffe och lite hundsnack det är bra för kropp och själ och då laddar man ju sina batterier för att orka med vardagen!

Inga kommentarer: