onsdag 4 maj 2011

Sök i kväll

Drog till skogs med bästa brudarna och en hel hög med hundar. Bra ruta där vi varit förr. Wallemannen först ut av mina hundar. Ville gå först efter som han strulade en hel del senast. Ja vad ska man säga men inte sjutton har han näsan på...eller...hmmm. Vad ska man säga? Ja det blir väl till att backa bandet... låååångt bakåt känns det som. Visst han hittar ju figgen precis som han ska göra men vägen dit är lång. Till figgen alltså. Sen när han väl är hos figgen då tar han rullen kommer in fot och lämnar den fint till mig. Han gör också utmärkta påvis. Men själva sökarbetet? Sen har han lagt sig till med en FUL ovana. PINKA under arbete det ÄR FÖRBJUDET Walle. Vi tar fram Canis sökboken ikväll.....
Eller kanske finns nån som har nåt tips?

Loppan däremot går från klarhet till klarhet, på alla sätt. Körde sök enligt Canismetoden för att få ut henne i fina relativt raka skick. Matte på stigen, skickade hund till figge, klick, belöning hos figgen, passiv figge, tillbaka till matte, klick belöning och ut till nästa figge. Sex figgar totalt sen ett par markeringsövningar som den lilla damen fixade fint både med rulle och påvis. Där går det framåt inte bakåt. Inte än iaf.

Har dessutom tränat lite lydnad med Loppan här hemma i köket. Framsteg även där.

Ks vovve Ramos var beundransvärt duktig idag.

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Så skoj att träna...ser fram emot nästa gång!

Tes sa...

Det är inte så att Walle vill vila från söket lite då. Jag vet att Faxe hade en period då han slarvade med sina spår. Verkade inte riktigt fokuserad. Då sade spårtränaren att han nog behövde semester från jobbet ett litet tag. Så att han skulle bli mer taggad och vilja gå fullt ut igen. Det fungerade för oss. Fast å andra sidan så har ni väl haft uppehåll under vintern nu (om jag fattat rätt)så det är inte alls säkert att min lilla fundering håller ända fram. Tror dock inte att du behöver vara speciellt orolig. De är ju super duktiga allihopa! Du gör ju ett fantastiskt arbete med dem och det märks att de avgudar sin matte! :-)