måndag 30 maj 2011

Måndag

Tänk att måndag kan vara en bra dag det också. För oss som jobbar helger och skift kan det ju betyda ledig dag! Eller hur? Denna måndag har jag gjort en hel del som jag tycker är skoj.

Började med att klippa Walle. Han var i badet igår och klippningen gjordes idag. Rätt nöjd är jag faktiskt med den. Jag är ingen stjärna på detta men jag lär mig. Tycker att det blir alldeles för dyrt att åka en massa mil för att klippa hundarna. Först bensin och sen själva klippningen. Nä lite får man försöka dra in på. Som sagt jag lär mig och det blir säkert bättre och bättre. Grejen är väl att man som amatör inte kan “klippa bort en massa skavanker” som hunden har.

DSC03111

Senare på kvällen dags för viltspår. Med denna kväll var Gandalf och Loppan. Spåren var ca 500 och i väldigt blandad terräng.

Loppan gick först av mina hundar. Fixade sitt spår galant. Vinklarna tog hon som ett huj. Om jag inte minns fel så ringade hon en och resten (totalt 5) tog hon utan att ringa. Spårtempot kanske är lite för snabbt. Men det går ju hålla in henne lite också. För henne är det definitivt dags för anlagsprovet.

Gandalf har ju inte fått varit med i spårskogen så mycket. Men tanken är att han ska få följa med då och då numera. Vi lade ju ner det här med viltspårandet för hans del då han blev alldeles för “på” i spåret. Han gick upp i vind hela tiden och spårade dessutom i ett alldeles för högt tempo för att jag skulle hinna med. Nu när an blivit lite äldre så har han nog mognat lite iaf. Numera spårar han med nosen i marken och i ett lämpligt spårtempo. Så skoj att se hur han jobbar och älskar det han gör.

Dagens spår fixade han i ett huj. Vinklarna fixade han utan att ringa eller kanske ringade han en vinkel. Sjutton man minns ju inte riktigt när man hänger därbak i snöret :)) Dags för öppenklasspår är det nog för honom.

1 kommentar:

Camilla sa...

Vad det låter roligt med viltspåren. Jag skulle verkligen vilja prova på det. Jag tror att både Tikko och Alicia skulle kunna bli stjärnor i det. Måste bara få tid att hitta en kurs vi kan gå, så att vi kommer in i det på rätt sätt. Ikväll blir det vanligt personspår med bästisarna i skogen. Fint väder lovas det också. Kram från Skåneland.