fredag 6 maj 2011

Förväntan...

Tror jag hittat vad som felas med Wallemannen. Han sitter och laddar så i bilen, skäller och lever om av förväntan på arbete. Så när han ska ut på söket så är han så stressad så att han inte riktigt funkar. Måste försöka få ner hans stress och förväntan på jobb. Så han får nog vila lite från aktiviteter i skogen ett tag. Ska träna in en "avslappningsgrej" som jag läst om. En kurs som finns i Canisregi i just detta skulle jag vilja gå. Men den finns än så länge bara i Eslöv..... Lite långt bort. Men boken som kursen utgår ifrån den har jag i min ägo och ett bra reportage finns om denna teknik i en Canistidning. Så fram med boken och tidningen och starta träingen då!

Så tillsvidare så blir det den träningen, lydnadsträning här hemma och kanske nåt spår också hemmavid och som sagt träning på att vara lugn i bilen för Walle! Vilket jag misstänker tar tid. Fast när vi åker till ICA och såna ställen finns ju ingen förväntan på jobb precis.

Så söket blir för Loppans del framgenom. Spår som läggs på andra ställen än hemma blir för Gandalf och Loppan nu ett tag. Walles träning blir som sagt på hemmaplan. Tror jag ändå ska göra en satsning på lydnaden både i lydnadsklass och bruks med honom. Får se vad som händer..... Som ni vet så tränar jag gärna hund men tävling nääee, är nog fortfarande inget för mig!

Igår satte jag dessutom igång att läsa Sökboken (Canis) igen. Ja kursen närmar sig ju med stormsteg och innan vill jag ju vara ordentligt påläst. Ska bli så skoj att gå kurs igen. Det var ju så länge sen. Sen är det ju i Canisregi, jag bara älskar ju deras kurser :))
´
Idag så ska jag se om jag hinner med en liten start av Walles träning men har tyvärr många måsten på min lista idag. Hemmet måste ju också skötas, eller hur?

Inga kommentarer: