tisdag 3 maj 2011

En alldels vanlig måndagskväll

Måndagkväll, ledig. Vad gör man då? Drar till skogs för att lägga viltspår låter det bra? Det var precis vad jag gjorde. Lyckades lura med mig husse också :)) Trots kyla och även snöfall! Kungen fick stanna hemma denna dag för man hinner inte med så många spår när man kommer på saker lite sent på kvällen.
Loppan och Walle fick vinstlotten denna kväll. Walles spår ca 500 m och Loppans ca 300 m. Spåren mättes med min fantastiska mobil och programmet Sports Tracker. Liggetid ca 1 timme.
Klöv och BLOD denna gång. Nu har vi ju dragit klöv och inte blodat några gånger så att de är säkra på "bara" klöv. Skadat vilt blöder kanske inte hela tiden så att lära in hunden på "ren klöv" innan man börjar med blod det tror jag på iaf!

Walle var först ut denna kväll. Så duktig, lagom tempo hela tiden. Spårade som en Gud gjorde han. Klarade sina vinklar utan tvekan. Vinklarna som denna kväll var 4 st. Han har utvecklats bra i spåret. Kanske dags för anlagsprov? Kom förstås inte ihåg att fota :((

Loppans tur då. Spår i terräng med fällda träd och rishögar, alltså en hel del spårhinder som vi inte tränat alls på. Men hon är ju duktig på olika underlag och tar sig ju fram i skogen som en skogsmaskin i vanliga fall. Så var det även denna kväll. Hon hoppade över omkullfallna träd, gick genom stora rishögar.Inget stoppar denna tjej. Två vinklar var det i hennes spår som hon klarade utan tvekan. Så nästa gång blir hennes spår också längre.

Stolt bär man klöven till bilen!

På vägen till bilen blev man ju lite kissnödig.
Tror ni man släpper klöven då? Nope :))

När spårandet var över for vi vidare för att leta nya rutor till söket. Vi hittade ett par stycken som kan funka. Som bonus hittade vi även mycket fina spårmarker. Så nu blir det lite nya ställen att jobba på både i spår och sök. Miljöträning för hundarna kallas det visst. På ett ställe hittade vi dessa.....

Murklor
Flera var det på väg upp. Vi plockade inga i varje fall så finns andra intresserad så får de ta dem. Som sagt var så snöade det denna kväll. Än får vi nog vänta ett tag på värmen det är ju bara början av maj månad!

Ha en bra dag!Inga kommentarer: