söndag 15 maj 2011

Blogg krångel

Denna vecka har blogger legat nere några dagar. Varför vet jag inte. Så trist när det krånglar med sånt här. Nu till min vecka. Jobbat en del har jag gjort. Inte alltid så kul för då hinner jag inte med allt annat jag vill göra..... ;))

I onsdags så tränade vi iaf lite sök. Bara Walle var med av mina hundar. Testade en grej med honom som jag med facit i hand inte alls skulle gjort. Skulle vilja få ut honom i relativt raka skick tänkte jag. Så jag körde rena hittaövningar och så skulle han självständigt gå tillbaka till mig på stigen. Men fy sjutton så korkad jag var. Backa till basic med en hund som är så duktig i söket. Hur tänkte jag då?????
Han letade ju rulle hos figgen och blev totalt förvirrad. Ja det är ju av sina misstag man lär sig. Nä inser ju att han är lärd i söket som en räddningshund och inte alls tävlingssök tränad. Han gillar ju räddningssök mest av allt. När vi tränar i såna miljöer då blir det en helt annan fart på den hunden minsann. Så han kommer nog mest att få följa med de gånger vi tränar på det sättet. Eller så får jag göra som jag gjorde förr när jag höll på med räddningen. Följa med honom ut i rutan. Ja så får det nog bli.

I fredags var det dags för viltspår för Walle och Loppan. Säga vad man vill om den aktiviteten men hundarna fullkomligt älskar ju det. Att se sån glädje hos sina hundar när de arbetar är fantastiskt. De klarade ju sina spår med bravur båda 2.
Men om man ska skilja dem åt på nåt sätt så måste man säga att Loppan nog drar det längsta strået. Visst hon har en väldigt speciell spårstil *ler. Men att gå i självaste kärnan i ett spår som legat bara lite mer än 1 timme det är bara så bra!
Svårt att hitta nån aktivitet som slår viltspåret faktiskt.

Senare på kvällen for jag en sväng till klubben där det var tävlingar, lägre spår. For mest dit för att hitta nån slags inspiration för att komma igång med lydnaden igen. Kollade bara på platsen och budföringen. Walle var med för att jag ville se hur det var med skottfastheten. Helt ok, han reagerade inte. Skönt! Orkade inte stanna för att titta på lydnaden då det blev matpaus för domarna och klockan då var 20:30. Det drar ju ut på tiden så mycket när det är kvällstävling.

Idag är det söndag planerna för dagen heter växthuset. Vädret är ju forfarande inte det bästa även om det inte regnar just nu. Kanske hinns det med ett litet spår fram emot kvällen vi får se!
Tjingeling ;))

1 kommentar:

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack