lördag 9 april 2011

Vårbad och viltspår!

Morgonen började tidigt för min del. Eftersom jag sovit alldeles för länge efter en enkelnatt så trodde jag förstås att John Blund skulle komma sent igår kväll. Men icke han dök upp rätt tidigt vilket gjorde att jag vaknade i ottan kan man säga. Ja fast upp kom jag inte för det. Fastnade vid datan, hmmm inte likt mig. Eller är det? Jaja det här är väl ingen bikt jag håller på med ;))

Tog morgonrundan med hundarna. Delade på dem idag då vi inte skulle nånstans på fm fanns ju tid för det. De behöver få vara med matte själva också. Loppan hon passade på att ta sig ett svalkande vårbad i en jättepöl (läs mindre sjö) som bildats nedanför vår vackra hembygdsgård. Det skulle ha varit en filmsnutt på det hela så ni fått se, men mobilen var hemma. När vi sen kom hem blev det duschen för den lilla damen. Det vattnet verkade inte alls vara lika skoj. Men Loppan vatten som vatten vet du väl! Inte nog med det sen ställde matte mig på trimbordet för genomkamning och spraybalsam också. Till råga på allt elände blev det klippning när jag torkat. Usch vilken dag tänkte nog Loppspöket då ;))
Vad hon inte visste då var att jag planerat viltspår för henne och Walle på em.
Date med bästa K och hennes hundar. Kan det bli bättre en lördags eftermiddag?

Inte riktigt så lätt att hitta bra spårmarker då det fortfarande är rätt mycket snö i skogen. Men som tur var så gick det bra. Kom ihåg att jag installerat Sports Tracker i mobilen så nu kan jag mäta spårlängden och slipper gissa mig till den.

Loppans spår blev ett spår i blandad terräng och snö ibland och barmark ibland. Dessutom blåste det ju rejält denna em. Liggetiden hade väl kunnat vara lite längre, men nu blev det som det blev. Spårets längd 170 m. Ja säga vad man vill om den hunden men överskottsenergi har hon minsann. Studsade hit och dit men gick ändå bra i spåret och hittade klöven förstås. Lycklig hund kan man säga.

Walle fick ett längre spår, 430m blev det också i blandad terrräng och bitvis i mycket djup snö. Långt över mina knän. Tyckte att han till en början var lite okoncentrerad eller tyckte han att det var för lätt? Ja i och med att han blev lite tröttare så ökade han sin spårnoggrannhet. Han fick väl så lov att koncentrera sig mer kan man tänka. Det var iaf en överlycklig hund som hittade klöven.

Efter spårandet så satt vi oss för att dricka lite kaffe och prata lite strunt och hund förstås. Vi hade en härlig stund med våra hundar i spårskogen och på det en kopp kaffe och en pratsund. Kan livet vara bättre än så här? Det vette sjutton det ;))
Här kommer iaf nån bild men inte bästa kvalitet kan man säga. Kanske dags att rengöra linsen?!!?

Walle

Kolla vad jag har?

Lycklig hund
Jag kom givetvis inte ihåg att knäppa nån bild på Loppan men det blir ju flera spår framöver. Då hoppas vi att mina fina spårhalsband kommit med posten ska bli så spännade att se hur det går med spårandet då. Nu laddar vi batterierna för sökträning imorgon, Längtar!!!!

1 kommentar:

Tes sa...

När jag satt och läste så blev jag lite inspirerad. Så nu har jag grävt fram blod ur frysen som står och tinar. I eftermiddag blir det spår för Faxen med! :-)