söndag 17 april 2011

Tränat igen

Igår blev det en kort sväng hem efter jobbet. Byta om och hämta ett par hundar. Loppan och Gandalf fick följa matte denna dag.
Walle fick vara hemma för han vilar fortfarande då han inte är riktigt kry. Men iaf mycket bättre :)) Han har fått lite smärtis med antiinflammatorik effkt och det verkar ha hjälpt riktigt bra. Verkar som att det har varit en sträckning. Hoppas att det håller nu bara!
Träff i skogen idag, en skog utan snö. Jippieee!!!!

En fin mittstig och en jäkligt bra ruta!


Lite saker som man behöver

Fyra hundar och fyra figgar. Loppan gick sist idag. Som vanligt överladdad inför jobb. Inte nån nos på heller... utan jag fick verkligen läsa henne noga! Se till att nosen var på! Hon är ju inte heller så mycket tränad i söket och inte så bra invindad heller. Men övning ger färdighet. Första figgen på vindsidan. Det gick lysande. Hon jobbade bra i vinden där. Andra figgen på "fel" sida. Där visste hon inte riktigt vad som förväntades av henne tror jag. Men efter ett par omskick så gick ju det bra det också.

Så vis av erfarenhet så blev de sista 2 figgarna på vindsidan. Det gick hur bra som helst och där var jag noga att se att hon "drog upp nosen i vind" innan jag skickade henne. Där jobbade hon så himla fint och inte ett problem att hitta. Hon komer att bli en riktigt bra sökhund med lite mera träning så!
För Loppan är det fortfarande rena hittaövningar förstås.

Sen jag avslutade med några markeringsövningar för Loppis. K var figge. Loppan hämtade rullen fint, kom tillbaka med den till mig och lämnade den vid mina fötter. Bra jobbat!
Vi får jobba mera med att hon ska lämna den i min hand, men den träningen kan man ju pyssla mera med  där hemma.

Lite svårare var det vid påviset. Hon förstod inte alls vad hon skulle göra där. Men efter 2 gånger då hon inte begrep nåt så ramlade poletten ner tror jag. Så den 3:e gången drog hon ut bättre på påviset och den 4:e gången så hängde jag som ett snöre efter i kopplet. Hon är kvicktäkt och snabblärd den lilla damen. Nu ska vi nöta lite på dessa markeringsövningar hemma så kan vi snart införa det i söket också :))

Sen läre det bli lite lydnadsträning varje dag för Loppan för hon måste kunna ta det lite lugnt när vi ska jobba. 5 minuter om dan ska vi väl hinna med!

Kungen han fick ett viltspår och han var också rätt så överladdad. Tänk att far och dotter de har samma temperament. Så lika och så lätt att gå upp i stress. Men de är alltid glada och snälla båda 2!
Behöver jag säga att spåret gick bra? Det gjorde det iaf. Han har ju bara lite för bråttom och matte har lite svårt att hinna med i det tempot.......

Inga kommentarer: