torsdag 21 april 2011

Stolt är man ju

Igår var det dags för skogen igen. Viltspår med Walle och Loppan. Ja K och hennes hundar var ju också med. Nu kommer vi att köra på med viltspårandet iaf 1gång/vecka.

Att se utvecklingen hos hundarna är häftigt. Tänk lilla J en affenpinsher, vilken utveckling. Från att första gången få ett rakt spår ca 30 m och försiktigt spårande med svansen mellan benen till att gå ett spår på över 200 och med svansen i topp. Sen stolt bära klöven hela vägen till bilen. En rådjursklöv är stor i den lilla munnen. Dvärgschnauzern K han har haft ungefär samma utveckling han också.  Så kul att se :))

Mina hundar då?
Walle han fick ett spår på ca 400 m igår. Med flera vinklar. Han ångade på i spåret som bara den. Ringade en vinkel och tog de andra direkt. Han gick nog i spårkärnan mest hela tiden. Är så stolt när han når sitt byte. Walle är ju duktig på det mesta man gör med honom. Blir sällan trött vilket inte alltid är en fördel. Men i spåret igår så man iaf en tendens till att han var trött. Ja under ca 20 m sen kom han igen så fort. Undra hur han gör?

Loppans spår var ca 200 m. Hon fixade spårupptaget galant. Sen som hon spårade. Alltså denna hund är så häftig att man blir så glad av henne. Hon spårar som en Gudinna. Lite egen spårstil kanske men attans vad bra det går.

Avslutade med några markeringsövningar med henne. Där har hon fattat galoppen minsann. Ut till figgen och hämta rulle, full fart på påviset. Snart mycket snart inför jag det här i söket.

Hoppas hinna med nåt spår i helgen fast jag ska jobba. På måndag blir det sök igen, en "bästa" ruta har tinat fram!

1 kommentar:

Tes sa...

Vad härligt det låter och visst skall du vara stolt över dina duktiga hundar!!! Kul att läsa om deras framsteg!!!