tisdag 26 april 2011

Annandag Påsk!


Jag har inte sett nån påskhare denna helg för jag har minsann jobbat HELA helgen. Tre nätter = sömn i 3 dagar = off från verkligheten. Men igår när jag "vakade av" så måste jag ju upp lite tidigare för att liksom vända tillbaka så att man sen kan sova till kvällen. Dessutom var ju sökträning med BB, Bästa Brudarna inplanerad.

Nu är det knappt nån snö kvar så de fina rutorna från i höstas går att använda. Man kan liksom inte avslöja var de är för då finns det plötsligt andra som vill vara där... Ego kanske men så är det. Kvällens ruta är iaf en favvoruta.
Loppan och Walle är ju mina sökhundar och de var förstås med denna underbara kväll. Mindre underbart var ju att myggen vaknat, stora som flygplan och hungriga som vargar. Äckeldjur :(( Men inte så många än... Tack och lov!

Först ut av mina hundar var Walle. Vette sjutton vad den grabben höll på med denna kväll. Men inte var han som han brukar. Vet inte om han var trött eller om det var värmen som varit under dagen som gjort honom så. Eller så är det hans tråkiga sätt i bilen som gör att han stressar upp sig så att han inte kan jobba. Visst han hittar ju figgarna, markerar och visar bra. Men vilka dåliga skick, ett irrande i skogen var det idag. Bröt tidigare än planerat. Nä vi får hoppas att det går bättre nästa gång! Fast en sak är han ju väldigt duktig på att söka av rutan ända ut!

Läre väl ta tag i hans "dåliga bilsätt". Han skäller och far omkring som en dåre i bilen. STOR förväntan på jobb! Sen tror jag att han vaktar bilen också, fast där är jag inte helt säker. Men han blir så trött och stressad av detta och jag blir trött  på honom. Loppan hon tycker det är otäckt och kryper ihop i ett hörn av sin bur när han drar igång.
Tips mottages tacksamt! Ja inte tipset att jag ska låta honom sitta kvar i bilen, inte få jobba utan åka hem utan arbete. Den sortens "straff" tror jag inte ett dugg på. Men andra tips mottages med tacksamhet.

Det lilla Loppspöket hon gillar sökskogen hon också.Vindar in sina figgar så fint denna kväll. Hittaövningar är det ju fortfarande för henne. Hon jobbar så målmedvetet denna tjej. Avslutade med några markeringsövningar för henne. Vilket hon fixar riktigt bra! Lite dåligt drag ut på påviset de första men sen kom ju det också. Lite mera träning där så fixar hon det  söket också.
Jag har ju verkligen fått jobba med henne för att hon ska komma in med föremål som hon tar. Eftersom hon har ett så stort föremålsintresse så tycker hon ju att hon äger föremålen. Men efter tips i Maria Hagströmas bok "Från valp till stjärna, del 1" så har vi verkligen fått till det med byteshandeln.

På väg tillbaka till bilen så går hon ett riktigt fint fotgående utan att jag ens bett om det. Nära och tittar beundrande på sin matte. Tänk vad lite arbete kan göra. Ja, nu menar jag inte att hon inte gillar att vara med mig annars. Men de blir liksom fulla av förväntan. "Ska vi hitta på nåt mera snart så hänger jag med", tycks de liksom tänka. Önskar att alla hundar fick chansen att jobba med sina hussar och mattar ibland :))

Ja en underbar kväll i skogen blev det ju med värme och sol, underbara vänner och duktiga hundar! Kan det vara bättre?  Njae tveksamt.

Inga kommentarer: