onsdag 30 mars 2011

En lite kort uppdatering!

Över en vecka sen jag kladdade ner nåt här i bloggen ;) Ja det har väl egentligen inte hänt så mycket. Har svårt att hitta träningslusten. Varför?  Ja inte vet jag. Kanske är det snön som aldrig försvinner. På vår tomt är det fortfarande så att man inte ser staketet och då är det nog ca 1m högt! Nu vill jag ha barmark!

Igår tog jag med mig 2 hundar för lite sökträning med bästa brudarna! Vi borde vara några fler i gruppen för att få till det optimalt. Men just nu är det som det är med den saken. Vi få ju iaf till det!

Gjorde några enkla skick med Walle som tyvärr var rätt så okoncentrerad. Hundkissfläckar i sökområdet lockande en hel del. Vi får se till att våra hundar inte håller på med sånt under träningen så även jag. Visst han klarar ju skicken hur lätt som helst, lite slarv med lösrullen var det idag. Så hans pass avslutades med ett par markeringsövningar som han fixade klockent.
Måste verkligen komma igång med hans träning, han om nån behöver tränas. Nu menar jag inte för att han är kass utan han behöver jobba massor för att inte bli för så okoncentrerad under arbete.

Loppan fick göra några ett par skick i kopplet. Hon jobbade lite för mycket med nosen i marken. Men hon är ju inte så injobbad i söket heller. Det märktes verkligen att vi spårat en del den senaste tiden då nosen hade en tendens att åka i marken lite för ofta! Hittade sina figgar och grejade det med belöningen fint. Men måste få ner hennes aktivitetsnivå i söket lite mera. Hon har en tendens att blilite för ivrig men hon är nog en så hund. Alltid med på det som är skoj. Det där med aktivitetsnivån kommer nog med erfarenheten skulle jag tro! Avslutade med en markeringsövning för henne. Den fixade hon galant.

Nu blir det upp och hoppa och kanske lite träning av den egna kroppen på kvällskvisten. Det behövs också!

1 kommentar:

Kerstin sa...

Det var jätteskoj igår...nu ser vi fram emot nästa gång! Hoppas den kommer snart...
Kramkram