söndag 23 januari 2011

Sök, Semla och Miljöträning

Dagen började med sökträning med Walle! Så länge sen och så kul. Bara 3 ekipage idag men det funkade bra ändå! Fyra figgar för Walle. Han är ju så duktig i söket. Nyper rullen så himla snabbt numera. Måste nog köpa en norskrulle och börja med egen rulle på honom nu. Påvisen går lika bra de med. I sökdelen är han klar för tävling. Han är uthållig och orkar jobba en bra stund! Fast den strikta lydnaden i skogen den gillar jag inte! Inte den militäriska på lydnadsplanen heller. så vi får se hur det blir med tävlandet. Kanske blir min träning mest för aktivering ändå ;))
Det är ju så himla mycket snö här så det är svårt att hitta ställen att vara på. Men idag var vi på asfaltverket. Skottat är det där iaf :)
Alla hundarna gick superbra. Sök blir det nästa helg igen. Så skoj att äntligen komma igång!

Dagens mums :)

När jag kom hem åt jag årets första semla, underbar njutning. Så jäkla gott! Det hinner säkert bli flera innan den rätta dagen!
 
Dagens sötnos :) Fast bilden är tagen en annan dag!
Efter fikat dags för nästa hundträning. Miljöträning med Loppan stod på dagens program. Tog med henne och for in till stan. Promenad runt Lillfjärden och på Storgatan. Inte mycket folk ute. Men fick en pratstund med en man som var smart nog och pratade med mig och struntade i Loppis! Vi fick en hel del hundmöten idag och det går finfint. Hon tittar på matte och får belöning. Så det här går bra. Fast det här med andra hundar har väl aldrig varit nåt hon brytt sig särskilt mycket om.  Det är ju människor hon inte känner som hon är skeptiskt till. Fast det kommer att gå bra bara vi lägger manken till och tränar. Vore väl sjutton om man inte skulle kunna ställa ut det lilla spöket till sommaren. Hon är ju riktigt snygg det lilla livet. Men just nu är hon i behov av ett bad och en sax.

Dagens mys <3
Loppan hon har verkligen blivit en mysig hund. Hon är otroligt tillgiven och vill vara nära och gosa så fort hon kommer åt. Vår nya kelgris sen Diva flyttat. Här ligger hon framför kaminen och njuter av värmen. Inget för killarna i familjen som helst ligger där det är svalt.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Ser verkligen fram emot nästa helg...känns så himla bra att vi kommit igång igen... semla då rinner snålvattnet...en av de laster vi ska dra ner på nu inför bygget,,,hahahaha!!!
Ha en bra vecka// Synes!

Camilla sa...

Ja, saxen ser man behov av...;-) Just nu är systrarna inte så lika varandra, jag for fram med saxen förra helgen för att få bort allt det risiga efter all snön. (OBS - den sortens snö vi har i Skåneland!!! Snöblask/slask). Vi körde spår i lördags, och bortsett från ett felskär av Alicia - rådjur som korsat, så gick det bra med tanke på att det var ett tag sedan sist. Det hela avslutades med skogsbus, och Alicia roade sig hjärtligt med en nya kompis, Ebba (labbe/golden blandning). Oj, vad de sprang! Tikko får dock gå kopplad i dessa lägen, hon blir så rysligt irriterad på dessa unga spolingar som far omkring. Imorse blev jag dock lite betänksam med Tikko, hon var väldigt låg, så jag är rädd för att hon är påväg in i ytterligare ett skov (sitt 4:e) av sin Erlichia. Men det är för tidigt att säga något, vi får avvakta några dagar och se hur det yttrar sig.
Kram från oss i skåneland.
Camilla

Annika sa...

Sök är så himla kul för både förare och hund, och jag förstår mycket väl dina tankegångar kring tävlande eller inte! Själv tänker jag mig söket som bar kul för mig och Axa, inget mer! Skulle det bli tävlande, så ok, men det är inget vi strävar efter. Blir så härligt kul och kravlöst då!

Riktig guldman du träffade där som inte brydde sig om Loppan när ni pratade! Det är sådana man behöver träffa oftare när man har en hund som är skeptisk till människor! Det ger sig med tiden ska du se, bara hon inser att hon inte måste bry sig eller hälsa på alla!
Ha det gott!