onsdag 15 december 2010

Men nu är det över

Så himla skönt, tystnaden lägrar sig över vårt hus. Höglöpet är över. För denna gång...... Men sjutton så olika killarna är. Den gamle piper högljutt i 2 veckor, den lille han skäller febrilt i 3 dagar. Walle han vet minsann exakt när det är dags han. Tänk så olika de kan vara. Men nu har de båda tystnat och det är värda sin vikt i GULD igen.

Dagens appellkurs är inställ pga kylan med all rätt. Det är ju ca -18-20 grader så det känns rätt skönt att få vara hemma och elda i kaminen. Det värmer ju så gott med en eld.

Men vi har iaf försökt att träna lite. Apporteringen gå ju så bra med Walle. Så nu är det dags att gå vidare i träningen. Det är ju flera moment som ska tränas in.

När jag ändå håller på med apportering så har jag kört igång med Loppan också. Ojojoj vad den jycken lär sig snabbt Gripa, håll fast gick på nolltid. Då tränar vi förstås med shejping och klicker. Successiv förlängning av håll fast går smidigt. Nu tar hon upp den från golvet, kommer till mig och lämnar i min hand utan att tugga det minsta. Det här har vi lärt in på några dagar och tränat ca 3-5 min varje dag. Lättlärd brud!

Sen så underhåller man ju Walles goda bakdelskontroll också. Pallen finns framme och vi nöter vidare med den. Han är superduktig på den. Men på köpet får man ju en otroligt följsam hund.

Loppan fixar också pallen bättre och bättre. Det är verkligen ett bra hjälpmedel i träningen av god bakdelskontroll. Ska be husse i huset filma lite när vi tränar. Så ni får se hur duktiga de är båda 2.

1 kommentar:

Annika sa...

Härligt att träningen går framåt trots att kylan och all snö sätter sina begränsningar!

Skönt att löpet är över för den här gången! Verkar kämpigt!

Försökt sända en julhälsning till dig men är osäker om jag har rätt adress!
God Jul!
Annika, Meja och Axa