torsdag 25 november 2010

Kurs i snöstorm

Blåsten och snön viner runt husknuten.Ja det här kan man verkligen kalla snöstorm. Kallt är det dessutom idag -6 visar termometern. Igår kväll var det samma skitväder men bara - 2 och vi var på hundkurs, Walle och jag. Känner mig verkligen som den ständiga kursaren. Bara kurs aldrig tävling. Men till våren så! Trots det dåliga vädret så tror jag att alla deltagare kom till kursen.

Fick visa linförigheten denna gång med, ja vi skulle ju träna på det. Walle han håller ju ihop länge utan belöning. Så appellens linförighet har vi nog klar :)) Under tiden de andra tränade och visade upp sina färdigheter så tränade vi lite på platsliggningen. Ner med hakan fast det är störningar runt omkring. Klara det rätt bra gör han men tiden behöver förlängas, det är en bra bit kvar till 3 minuter. Varför har man så lång platsliggning i appellen egentligen?

Tanken var att vi skulle gå igenom apporteringen också men det hann vi inte då teorin drog ut väldigt på tiden. Det blev iaf veckans läxa. Apportering och fortsätta nöta linförighet. Ja apporteingen ska vi försöka få mera stadga i helt utan tugg och och vändningar av apporten i munnen. Walle behöver dessutom mera fart in.Vi diskuterade även relationen hund - människa och den diskussionen kan man nog hålla på med i tidernas evighet. Eller diskussion och diskussion. Ingen säger ju nåt på denna kurs och jag får som vanligt försöka vara tyst jag annars lessnar väl de andra på mig!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Igår hade jag privat träning med Alicia. Externbelöning stod på schemat, och i början försökte det lilla spöket att vakta externbelöningshögen, men med ett antal positiva repetitioner så var det beteendet borta. Nästa gång skall jag ha ännu mer saker att välja bland och även sprida ut dem över en större yta. Kanske jag kan få Alicia till att bära fram belöningen till mig (hon är ju inte så duktig i apportmomentet - så upplet är lite besvärligt än så länge.) Hon är dock väldigt söt i uppletet där hon snabbt lokaliserar föremålen och står vid dem och tittar på saken och så tittar hon på mig - Se matte här är en sak!, men jag vill ju att hon skall bära det till mig. Ja, vi får se hur det går framöver.
Kram
Camilla

Annika sa...

Ständig kursare - ja det är väl jag också i så fall! ;) Men det är kul att gå på kurs, alltid ger det något även om man inte köper allt alla gånger. Och jag är väl som du - får bita mig i läppen för att inte prata "för mycket"! Hehe!

Kul att Walle håller ihop i längre pass! Klart ni ska tävla till våren!
Kram Annika, Meja och Axa