måndag 18 oktober 2010

Veckan som gått

Under veckan som gått har vi väl inte gjort så himla mycket. Vanliga promenader är väl i stort sett vad det blivit. Walle och jag for till stranden en dag. Storsand, Hölick i vacker höstskrud. Där tillbringar de tvåbenata i familjen sina soltimmar på sommaren. Det är i mina ögon paradiset på jorden :) Här lite bilder från den dagen.

Wallemannen är så himla lättsam att ha med sig. Går att ha lös var som helst och är verkligen superlydig. Håller koll på matte hela tiden.

I lördags for jag och bästa K till skogen med våra hundar. Hittade en skog utan jägare dessutom vilket denna vecka varit näst intill omöjligt. Älgjakt gör vanliga gubbar galna ;) Viltspår och uppletande stod på programmmet.

Walle fick ett riktigt långt spår med oblodade sträckor. Vilket han klarade galant förstås. Det här har han blivit riktigt duktig på. Dags för anlagsprov borde det ju vara snart.....

Loppan fick för första gången blodat spår. När man tränar viltspår är det viktig att bara använda klöv de första gångerna så hunden blir säker på det. Ett skadat vilt kanske inte blöder hela tiden? Hur reagerade hon då på blodet? Nyfiken som vanligt, inte det minsta skeptisk. Så spännade tyckte hon det var. Spårade som en gudinna i kärnan hela tiden. Klöven har blivit ett riktigt "hett" byte som hon kanske skulle försvara ;) Bytte motvilligt bort den mot godis. Precis som fadern sin.

Tänk hur lätt det var att få henne att spåra vilt. Att lära henne spåra. Tror inte att man ska fastna i tänket, först människospår sen viltspår. Vill man lära hunden spåra så är det till att hitta det som ger mest motivation. Så det så! Hade vi fortsatt med människospår tror jag vi harvat runt med det fortfarande utan tendens till utveckling.

Uppletandet för Walle gick väl si så där..... Han är inte riktigt hemma på vad som förväntas av honom. Har BTW anmält mig till en kurs i det. Ska bli skoj!

Söndagen tillbringades i trädgården med att köra in ved, plocka bort sommarens sista blommor som frosten tagit denna vecka. Städat klart i växthuset har jag också gjort. Hundarna har varit ute på tomten. Två och två. Walle och Loppan, Gandalf och Diva . Trötta efter flera timmars lek blev de.

Eftermiddagen ägnades åt hundbad och klippning. Walle var den som det var dags för. En mycket skitig och långhårig hund som genomgick en förändring och blev riktigt snygg! Puss på dej Wallemannen!

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Ni ser ut att ha haft en superhärlig dag ni med...vi var ute men en viss C hittade ngt som man inte bör äta..."spyr". Jag hakar gärna på i spårskogen till veckan igen...då är vi färdigbehandlade och båten är uppe och gammla mor är påhälsad...inget kan stoppa oss då!
Må så gott! // Kram

Camilla sa...

Gud, vad du hinner med mycket. Om jag bara hade hunnit hälften så hade jag varit jättestolt över mig själv. Hur i all sin dar hittade du en skog utan skutgalna jägare. Här i Skåneland räcker det ju inte med alla infödda utan hit kommer även en massa danskar, tyskar och andra nationaliteter och betalar dyrt för lite skjutmark - dessutom verkar det inte ha något som helst koll på att allt som rör sig i skogen inte är lovligt vilt. Pust! Vi ägnar oss åt tävlingslydnad för tillfället - känns lite säkrare. Men längtar till skogen, vilket även hundarna gör.
Kram från oss i Skåneland.
Camilla, Alicia och Tikko.

Lotta sa...

Återigen härliga bilder!
Ha de gott i höstvädret!
Kram Lotta

Anonym sa...

Hej. Va mysigt med blodspår. Det är verkligen en aktivitet som de flesta hundar älskar. Intressant att läsa att du inte blodar de första spåren jag har gått i en "skola" där man blodar från första spåret intressant att läsa om olika sätt att jobba.
Huvudsaken är ju att hundarna har kul och de får en super bra jaktkompensation när man går blodspår.
Mvh Marie-Louise W

http://mygganosirrah.bloggagratis.se