tisdag 12 oktober 2010

Lägesrapport

Jaha då tillbaka iaf idag.
Lite nytt om Gandalfs valpar. De 3 killarna från kullen med Tikko i Skåne har gjort MH på Bjuvs BK med gott resultat. Grattis Camilla och ägarna till killarna förstås. Alicia kunde tyvärr inte delta då hon precis gått in i löp. Loppan kommer att göra MH hon också i sinom tid....

Tea, Gandalf valp från kullen med Sazzi i Sundsvall har varit på utställning i Sundsvall i helgen. 1:a med HP och mycket fin kritik. Grattis Tuija!

Än vi då vad har vi gjort. Ja inte särskilt mycket iaf. Vi har inte tränat nån lydnad utan bara varit för det mesta. Tränat sök som kom av sig då det började skjuta hej vilt skogen där vi var. Vi vågade naturligtvis inte fortsätta vår träning utan bröt. Det visade sig att de fanns en jaktskyttebana i närheten och att vi var på en säker plats. Om vi vetat det så hade de ju varit bra träning för hundarna medskott under söket. Hann iaf med Loppan innan vi bröt. Hon gjorde riktigt fina skick på "vindsidan". Sämre på den andra sidan. Nästa gång blir det bara "vindfiggar" för henne. När man tränar sök är det viktigaste att skynda långsamt :) Dela på momenten. Träna markeringsövningar separat tex. Ända till hunden förstår vad man är ute efter. En del har så bråttom. Tar säkert ett år att sökutbilda en hund ordentligt.

Har gått ett par viltspår med W&L. Gick riktigt bra trots ordentlig vind och spår på hygge för Walle. Loppan spårar mycket bra på vilt. Nosen i kärnan hela tiden. Snart dags för blod i hennes spår också.

Om en vecka åker jag och K till Hundcampus för en kurs i Specialsök. Med mig har jag Walle. Ska bli spännande att se om det är nåt vi gillar.

Förresten så vore det kul med en kommentar då och då!

3 kommentarer:

camilla sa...

Låter jättekul med hundcampus. Jag är som sagt väldigt stolt över alla Loppans bröder som gjorde MH med bravur. Hoppas med uppdatering under veckan på hemsidan med bilder.
Kram
Camilla, Alicia och Tikko

Kerstin sa...

Men Tjena!
Så snopet att det en skyttebana så nära...at vi inte märkt det tidigare! men nu vet vi det i alla fall!
När ska vi lägga viltspår då? Säg till när det passar!
Synes!
Grattis till fina resultat!

zabina sa...

Fina bilder som alltid.Hoppas att allt är väl med er alla.
kramZ