tisdag 26 oktober 2010

Diva

Imorse tog jag endast med mig en hund på promenaden. For in till stan och promenerade runt Lillfjärden med Diva. Hon behöver mera socialträning innan hon omplaceras. Vi fick flera hundmöten på vår promenad. Så det blev en hel del träning för henne och för mig. Att alltid vara glad när man är med sin hund var ett stort motto på Hundcampus i helgen. Ja även när det blir fel..... och det är baske mig inte lätt. Det kan iaf jag intyga. Men idag gick det bra ;)

Vi mötte 4 hundar på vår promenad. Klicker och godis i massor med. Gå lite på sidan, alltså ett avstånd som för henne är helt ok vid hundmöten är ett måste från början. Klick - godis. Bara mata på för att hon ska se att det här är ok. Det gick ju också bra. Bättre än förväntat. Men som sagt på den hunden funkar bara MJUKA metoder. Tror man annat så göre man sig icke besvär.

Hur är hon då som hund. Jo hon dyrkar människorna i sin flock! Hon är skapligt lydig. Kan en hel del lydnadsmoment. Är en FENA i spåret, hon spårar vad som helst lika bra. Hon älskar viltspår och skulle bli en mycket bra eftersökshund. Där finns en mycket stor potential. Hon är en lite osäker hund som kan låta och blåsa upp sig vid hundmöten. Är lite dragig i kopplet. Älskar att tränas och aktiveras men funkar lika bra som sällskapshund. Gillar inte andra tikar men fungerar bra med hanhundar. Det är inga problem att lämna henne ensam hemma några timmar. Dessutom är hon snabb som en liten vessla, skulle säkert bli en alldels utmärkt agilityhund. Men hon hatar KATTER!

Skulle det här vara en hund för dig? Hör av dig till mig christinajonsson60@gmail.com eller på
tel 070-300 29 56
Diva

Inga kommentarer: