onsdag 22 september 2010

Vi lever

Ja det finns säkert de som undrar? Har bara inte haft tid för bloggen. Mycket händer i mitt liv just nu..........
Har även hunnit med ett par träningspass förstås. I söndags var det viltspår för W&L.

Loppan fick ett rakt spår ca 75m. Funkade hur bra som helst. Det här är nog det bästa sättet att lära henne spåra på. Mot slutet av spåret så vindade hon in klöven och hon blir lika glad år klöven som åt snöret runt den. Men som sagt hon gick i kärnan mest hela tiden. Förutom att hon "vilade" lite från spåret ibland. Vilket jag efter Anders Hallgrens artikel i senaste Hundsport förstått att det är bara sunt att göra.

Walles spår ca 350 m. Klöv och blod. Inga problem. Bra tempo riktigt nogrann är han också. Riktigt nöjd är man med hans arbete. Bra spårtempo. Klöven är numera en riktigt trofé för honom.

I går sök som vanligt på tisdagar. Samma ruta som sist för den var ju så himla bra! Bara Walle med. Loppis fick vara hemma då hon var nybadad och jag inte vill skita ner förrän hon är klippt. Saxarna blir ju så förstörda om inte pälsen är ren då man klipper.

Fem figgar fick han Wallemannen, två riktigt fina tomslag fick han till idag. Man kan med gott samvete säga att han har sökt av hela området! Nu måste svårighetsgraden öka för killen.

På fredag lydnadsträning och på söndag viltspår igen :)

Inga kommentarer: