onsdag 1 september 2010

Tisdagsträning

En dag i veckan tränar jag sök med världens bästa träningskompisar. Igår var det då dags igen för sökskogen. De senaste veckorna har vi varit på olika platser varje gång. Bra miljöträning för hundarna. Ja en ny skog är ju också en ny miljö om ni inte tänkt på det.

Ja har ju en hel del problem med Walle som så fort vi ska ut och jobba skäller som en galning i bilen. Förväntan på arbete och väldigt svårt att göra nåt åt. Idag var han plötsligt tyst i bilen. Då gick han ändå som sista hund av 6 hundar. Kan säga att det också blev en stor skillnad på hans arbete idag. WOW vilken fantastisk sökhund jag verkligen har. Sex figgar idag alla placerade längst ut i rutan. På den ena sidan var det svårtsökt idag. Så där blev det en hel del tomslag också. Men han orkade och han jobbade. Man kan nog utan att skryta säga att det var synd att han inte fick bli en räddningshund :(  En arbetsmotor utan dess like har han. En otroligt duktig sökhund är han också.

Efter genomfört arbete en stunds vila i bilen. Sen ett par markeringsövningar med egen rulle. Nemas problemas med det heller. Då han skulle göra det här så kändes det som han inte alls varit ut på jobb tidigare och då kan man nog säga att han vilat bara i ca 20 minuter. Får nog så lov att lära in brukslydnaden jag med :)

Loppan var också med idag och vad hon höll på med det vet jag inte. Det är nog jag som strulat till det med henne med att testa en ny metod i söket. Nä tillbaka till den gamla hederliga invindningen. Då funkar det bäst för henne.
Dessutom ska hon nog löpa vilken dag som helst. Den hunden kommer att vara borta från träning före, under och efter sina löp. För det märks redan att hon håller på att gå ned i varv. Vill mest vara med familjen för gos och mys. Skulle det nu visa sig att hon inte håller måttet för avel då kommer hon att kastreras för att slippa må så här i samband med löp.

Var till veterinären med Gandalf igår. Efterkontroll av hans CRP som då han var sjuk var så högt som 346! Igår var det 25 klart godkänt då normalvärdet för hund är >30. Då kan man släppa det då. Han är ju friskförklarad!

Det har tack och lov ordnat sig med hundvakt till alla hundarna i helgen som kommer. En hos "mormor", en på pensionat och två blir hemma med hundvakt i hemmet. Skönt då det inte är allt för lätt att fixa när man har alldelels för många hundar hemma!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Skönt att allt är bra med Gandalf och att du hittade passning till alla.
Systern, Alicia är också på väg in i löpet, men denna tös är ändå helt på topp, och fullt ös. Tänk så olika det kan vara.
Mamma Tikko, är nog lite mer som Loppan i det avseendet, ja nu är det ju inga problem i och med steriliseringen, men dess förinnan. Man kunde i stort sett räkna bort 3,5 månader - 1 månad före och 2 månader efter. Ofocuserad och trött. Håller helt med dig, om Loppan inte håller måttet för avel, så är det inget att tveka på. Och så mycket enklare för dig med två hanhundar hemma....
Stor kram från Skåneland.

Hanna och hundarna sa...

Vad skönt att Gandalf äntligen är frisk!