söndag 12 september 2010

Spår söndag

Loppan efter sitt första viltspår.
Som gick så himla bra :))

I dag så var det dags för spår igen. Har funderat hit och dit på vad jag ska göra men Loppans sätt att spåra. Ja det är ju som om hon inte riktigt fattat det här med spår. Kanske ett godisspår eller köra  med klicker. Så ramlade då min polett ner. Viltspår. Jag har ju sett hur Ks hundar utvecklats i spåret och en av dem även socialt. Ibland blir man liksom hemmablind. Sagt och gjort viltspår. Spännande ska det bli att se hur det går.

Ett kort rakt spår. Bara klöv och inget blod. Hundarna ska lära sig gå på ren klöv innan man blandar in blod. Liggetid ca 1 timme. Idag var det en riktig spårhund man hade med sig. Oj vad hon spårade. I kärnan HELA tiden. Att jag inte tänkt på detta tidigare. Hon gillade klöven enormt och bar den tom till bilen. Vilken duktig tjej. Man blir nästan rörd när man ser vilken skillnad det kan bli när de verkligen förstår vad de ska göra.

Walle fick ett rätt långt u-spår. Två  raka vinklar, bloduppehåll på mittensträckan. Ca 300m och liggetid en dryg timme. Han spårade som en gud idag. Vinklarna tog han så jäkla snyggt. Han har verkligen utvecklats snabbt i viltspårandets konst. Det vore kanske dags med ett anlagsprov snart. Vi får väl se.

På kvällskvisten for jag och husse och rekade sökruta till tisdagens sökträning. En riktig bra och spännande ruta hittade vi. Så nu längtar jag ännu mera till tisdag!

1 kommentar:

Anonym sa...

Längtar -jag också !Ska bli spännande att se vad ni hittat på ! Roddy och jag var uppe vid Nordenholms skjutbana. Kanske vi kan hitta en sökruta där ?!? Inte en enda häst inom synhåll!