onsdag 8 september 2010

En stig, en väg och ett par grusgropar (eller heter det grusgröpper?)

Igår var det tisdag och dags för sökträning. Alltid lika kul. Fyra människor med tillhörande hundar. Ny ruta i känt område. Lite svårare och klurigare idag. En stig en väg och två grusgropar (heter det så?) i rutan.

Först ut av mina två hundar var Loppan. För henne har jag nog ställt till det en hel del med att laborera med olika saker i sökträningen. Dags att återgå till "gamla" beprövade metoder. I dag hittaövning med känd figge. Fasen vilken duktig vovve hon var idag. Första figgen fin vind i nosen. Rakt och fint skick. Hittad figge och belöning. Figge 2, då blev det lite besvärligare men där gjorde hon ett fint tomslag. Kom TILLBAKA till mig och satte sig i fotposition. Taggade ner lite och jag skickade om. Sprang ut och tog figgen på tillbaka vägen. Riktigt nöjd med henne i dagens arbete.

Walle han hade haft ett jäkla jobb med att skälla i bilen idag. När han gör så så är det för att han VILL jobba. Hur får man bort sånt? Ja när han beter sig så i bilen då blir söket inte heller bra. Jo då han jobbar hur bra som helst men orken finns liksom inte på samma sätt när han skällt så. Sex figgar. Gick ganska bra. Men 3 svårigheter stötte vi på. Den "nya" grusgropen, stigen och vägen. Han hade skitjobbigt att ta sig över alla 3. Då fick man nåt att bita i då. Det blir till att träna på det då. Annars så funkade det bra på resterande. Testade med egen rulle idag ockås. Blindmarkering blev det då... Inte riktigt Walles dag idag då! Dessutom måste både jag och hunden konditionsträna. Jobbig blev det nu ;))

Två trötta hundar hade jag med mig hem. Skönt!
Till helgen viltspår igen. Då ska Loppan testas på det med! Med det finns en tanke!

Förresten så vann U18 damlandslaget sina 2 matcher mot Finland 3-2 blev resultatet båda dagarna. Grattis tjejer!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Åhh, vilken stolt "mormor" jag blev nu då. Heja Loppan!

Stort grattis till E för de fina insatserna i U18-matcherna.

Kram från Skåneland.
Camilla, Tikko och Alicia

Christina sa...

Klart du ska vara stolt "mormor" :) Loppan är ju en helt underbar hund!