onsdag 15 september 2010

Arbetsmyror

En wheaten är nog en arbetsmyra utan dess like. I går på sökträningen så jobbade de så bra, Loppan och Walle.

Walle är ju mycket bra sökutbildad och ska också kunna göra ett bra jobb. Det gör han också varje gång, varje skick. Han söker tills han finner även om det blir jättejobbig för honom. Han kommer med rulle gör fina påvis. Jag tror den hunden skulle göra allt han kan för sin matte. Igår fick han 4 figgar. Rutan var ny och jag gillade den som fasen. På vissa platser bara trivs jag medans andra platser ger mig otroligt dåliga vibbar. Ja Walle han jobbade, hittade sina figgar. Han är liksom ingen hund som skuttar runt och slösar energi på onödiga saker. Han jobbar och han vilar. Blir liksom nästan aldrig trött. En märklig hund är han på nåt sätt som inte kan förklaras.
Det enda hos honom som kan reta gallfebern hos mig är hur han beter sig i bilen... Mest när det är arbete på G. Han liksom bara vill... mera jobb. Kan bli nästan galen ;)) Nån som har ett bra tips på bot för detta?

Loppan hon är Walles raka motsats vad det gäller personlighet. Hon jobbar med en energi som inte går att beskrivas med ord. Hon hoppar, studsar och gör volter när hon springer ihop med grenar och stenar. Men upp och hoppa iväg med fart. Det finns ju figge med godis nånstans. Hittaövningar är det som gäller för damen. Idag var hennes sökarbete så himla jäkla bra :)) Tre figgar, hittade alla. Sista figgen i grusgrop med sand som liksom rasar bara man går i den. I framkant ett litet hinder iform av en vall. Inga problem. Visst hon gick ner från sidan med det var ju där hon fick vind. Måste komma ihåg att hon är nybörjare i söket och en unghund. Lätt att glömma när hon är så duktig.

Sen försökte vi oss på en markeringsövning. Tjoho, ärevarv runt i rutan. Ja där behövs en hel del träning kan man säga. Ska iaf börja med att köpa ett bra sökhalsband och ett tjänstetecken till den lilla sötnosa.

Vore skoj med en liten filmsnutt så ni fick se henne in action. Det är en upplevelse. Ska försöka få till det så småningom.

Säga vad man vill om wheaten men ena riktiga arbetsmyror är de!

1 kommentar:

Annika sa...

Härligt att läsa om er sökträning, och att det går så bra! :) Ja en wheaten som VILL är bland det bästa man kan ha!

Ha det gott!