lördag 7 augusti 2010

Viltspår och spår

Så var det dags för att testa Walle i ett viltspår då. Drog till skogs med K och hennes dogs. Viltspår stod på programmet. Första gången för alla hundarna som skulle få ett sånt spår. Undantaget från viltspåret var Loppan som är dåligt spårtränad så därför blev det ett "vanligt" personspår för henne.

Vi hade både rådjursklöv och älgklöv med oss. La ganska korta raka spår. Bara klöv förstås eftersom de ska lära sig att gå på klöv. Som ni vet så blöder kanske skadat vilt inte hela tiden.

Walle tåg sitt spårupptag bra. Gick riktigt bra i spåret. Hittade klöven men tyckte nog att den var lite läskig. Jag fick larva mig lite med klöven för att få honom mera intresserad av den. Kastade iväg den då sprang han och hämtade den minsann. Han spårar ju så bra och går oftast med nosen i marken och i kärnan. Duktig kille! Han verkade gilla det iaf.

Loppan hon fick ett vanligt personspår med råttan i slutet. Ja vad ska man säga om den damen. hon spårar precis på samma sätt som sin far. hög nos mellan varven. Ser ut som om hon har noll koll på var spåret går. Men hon har faktiskt bra koll. Hittade råttan och det som var nytt och bra för dagen, vet ni vad det var? Jo hon kom direkt till mig med råttis. Yes den senaste tidens träning med byteshandel och lek har gett resultat.

Det var så skoj att se alla hundarna i spåret idag. Alla 5 spårade på helt olika sätt. Så himla spännande!


Inga kommentarer: