söndag 15 augusti 2010

Spår igen

Ja i fredags så var det dags för spår igen. Viltspår för Walle och personspår för Loppan.
Walles spår lades som ett U ca 250 m långt. Lades med rådjursklöv den här gången. Liggetid ca 1 timme.

Innan han fick gå spåret så fick han göra en uppletande ruta med 2 föremål. Bara för att ha jobbat ur sig lite innan spåret. Rutan gick bra han har ju aldrig gjort det förr men jag tror att han fattade galoppen.

Spåret gick fin fint. Han spårade i ett behagligt tempo. Spårnoga var han minsann. Ringade ena vinkeln, men det får man ju göra. Så himla kul att se att det funkar fint med viltspåret. När han kom till spårslutet och klöven tog han den och kom in till mig. Precis som han gör med apporterna i "vanligt" spår. Bar sedan stolt sin klöv till bilen!

Loppan fick ett personspår med råttan i slutet. I spårupptaget kändes det inte all som att hon visste vad hon skulle göra. Men drog väl iväg efter en liten stund. Bitvis spårade hon riktigt bra med nosen i marken. Bitvis for hon runt som en toka! Visst hittade hon rätt till sin råtta. Men...... mycket finns att önska där. Nån som har en idé???

Så till Gandalf då. Hur mår han? Bättre mår han och han mage har lugnat ner sig. Det som oroar mig är att han inte har någon ork. Javisst förstår jag att han varit väldigt sjuk, inte bara nån vanlig maginfluensa precis. Hans CRP har väl inte heller normaliserats än. Men han orkar ju knappt gå en kortare kissrunda. Sen kan man ju fundera vad han drabbats av? Det enda vi vet är ju att det pågår en inflammatorisk process nånstans i hans kropp. Mattes hjärta!

2 kommentarer:

Pia sa...

Sånt här är inte kul alls. Nej fy fanken, man blir ju så orolig. Här håller vi tummar och tassar att han blir bra snart.

Camilla sa...

Åhh, guldkillen - vad jobbigt. Hoppas att det snart ordnar upp sig ordentligt. Det är hopplöst när de inte hittar något och man inte vet vad man skall göra. Tikko har ju sina magåkommer med jämna mellanrum, men de brukar ordna upp sig inom 12 timmar. Och jag ger mig den på att de beror på alla hennes pencillinkurer som hon fått genomgå genom åren. Man vet ju själv hur konstig man blir när man ätit pencillin.
Vi håller tassar och tummar här nere i Skåneland för att Gandalf snart har orken och energin tillbaka.
Stora kramar
Camilla, Alicia och Tikko