onsdag 18 augusti 2010

Sminkväskan

Igår blev det lite si och så med sömnen efter nattjobbet. Det har hänt en del glädjande och omtumlande saker i vår familj. Kommer att berätta om det så småningom. Till dess får ni som inte vet vara nyfikna :))

Ja jag vaknade ju iaf i tid till sökträningen. Bara Walle med idag då Loppan haft lite styrigt att komma på inkallning de senaste gångerna vi tränat sök.
Diskuterade förresten det med C igår. Jag hade ju tänkt precis rätt vad det gäller den biten. En alldeles för självständig hund, ja precis som far sin då. Ja vi nöter vidare.

Walle duktig i söket idag. Gick faktiskt rakt ut på ett par figgar. Visst jag strävar inte att få honom i tävlingsmässiga skick, men... Huvudsaken är att han hittar det han ska. Med de 2 andra figgarna  blev det lite strul minsann. "Tappade" rullen halvägs in från den ena. Det är ju detsamma som ingen hittat figge det :( Den sista för dagen hade han lite svårt att hitta. Vet egentligen inte varför. Visst han hittade henne till slut efter en hel del irrande och inte alls nåt systematiskt sök. Som bonus hittade han idag en liten sminkväska som säkert nån använt vid uppletande. Det tränas nämligen mycket hund där vi var igår. Det var kanske den som ställde till det?

Senare på kvällen tog jag en promenad i staden med Loppan. Lillfjärden runt. Bra miljöträning med hundmöten och massor med hunddofter då denna promenad används flitigt av hundar och dess ägare. Hon är duktig att gå i kopple och att hålla kontakt med matte i dessa sammanhang. Är så himla glad att jag lagt ner massor med arbete på just koppelträningen. Jag har ju ett par riktiga draghundar sen förr och flera såna vill jag inte ha ;))

1 kommentar:

Kerstin sa...

ja det var lite si och så igår...men Walle är ju en duktig sakletare...han är så härlig när han kommer studsandes!
Spännande att se hur det blir nästa gång!
Synes!