onsdag 11 augusti 2010

Sjuk hund och sökträning

På bilden är han fullt frisk men en livsnjutare i skuggan!

När jag kom hem från jobbbet i tisdags morse så möttes jag av husse som berättade att Gandalf inte ätit nån frukost. Han som är värsta matvraket, skäller från det man börjar plocka i matskålarna till det är serverat. Kollade läget och ser att han inte alls mår bra. Tar en lite kort promenad så han får göra sina behov. Sen hem igen. Resten av dagen har han tillbringat liggande under lillhusses säng. Min bästis, min vän, mitt allt. Gandalf kungen. Sjuk men av vad. Han har dessutom kräkts flera gånger. Har han ätit nåt olämligt? Nåt har han iaf fått i sig som gör att han inte mår bra :(( Är han inte bättre imorgon så blir det veterinären förstås.

Kvällen ägnades åt sökträning med världens bästa sökgäng. I vår grupp har det tillkommit en tjej som tävlar elitsök. Det kan man säga är guld värt för oss amatörer. Hon kan ju verkligen ge oss tips i vår träning :)

Loppan kördes som förra gången enligt Canismetoden för att lära sig flying från början. Gick superbra de första 3 skicken. Men sen fick hon för sig att köra sitt eget race. Rusade runt hela jä.la rutan. På egen hand. Kom inte när jag ropade! Trots inkallning från matte så kom hon inte. Fast mitt i det hela så kan jag ju se vlken fantastisk lite tik jag har. Vilken glädje i arbete! Men figgarna fick komma in till stigen och lämna över godiset till matte som ruskade godisburkarna ordentligt och stoppade ner dem i fickan. En snopen Loppa fick sättas in i bilen.

Walle fick 3 figgar. Skötte sin uppgift galant och med lätthet. Sök och påvis hur fint som helst. Andra figgen satt inne i en lada. Inga problem det heller. Så himla synd att en hund med den sökmotorn inte fick chansen till omläsning av rtg plåtarna :( Jag vet ju inte om han haft chansen till att klara proven. Men jag tror att den varit god! Men jag kommer förmodligen att gå en annan utbildning med honom där han kanske kan komma till nytta för andra!

Nä nu ska jag strax åka till veterinären för att hämta hem min kung och jag hoppas det hittat vad som felas. Återkommer.....

1 kommentar:

Lena sa...

Hej på er, hoppas Gandalf är bra igen, inte roligt när hundarna blir sjuka. Hos oss höglöper Allis så Rufus har det ganska jobbigt just nu.

Hälsn
Lena m flock